Ο όμιλος ΤΙΤΑΝ εντάχθηκε στο «Athens Green 360»

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ εντάχθηκε πρόσφατα στο Athens Green 360, το πρώτο πράσινο δίκτυο επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενισχύοντας ενεργά τις προσπάθειες για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στο Αττικό κλίμα.

Ο όμιλος ΤΙΤΑΝ εντάχθηκε στο «Athens Green 360»
Ο Όμιλος Τιτάν εντάχθηκε πρόσφατα στο Athens Green 360, το πρώτο πράσινο δίκτυο επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενισχύοντας ενεργά τις προσπάθειες για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στο Αττικό κλίμα και την βελτίωση της ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Μέσα από την περιβαλλοντική του δέσμευση και κεντρικό σύνθημα «Το περιβάλλον δεν μας ανήκει, το δανειζόμαστε από τις επόμενες γενιές και οφείλουμε να το παραδώσουμε κατάλληλο για διαβίωση», ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ στοχεύει στο μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων από τις παραγωγικές δραστηριότητες και την προσφορά μεγαλύτερου οφέλους με την ενεργό συμμετοχή του σε αξιόλογες τοπικές και διεθνείς πρωτοβουλίες.

Όπως διαμηνύει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, «Η χωρίς προηγούμενο πρόκληση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί συντονισμένη αντιμετώπιση σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επίτευξη ενός ολοκληρωμένου πλαισίου συμφωνίας που θέτει ξεκάθαρους μακροχρόνιους στόχους και κίνητρα και διασφαλίζει ίσους όρους ανταγωνισμού θα επιτρέψει στην καινοτομία και στην ανθρώπινη δημιουργικότητα να επικεντρωθούν στην εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε στον πλανήτη μας».

Στη σύγχρονη, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη κοινωνία, ο περιορισμός της κατανάλωσης φυσικών πρώτων υλών και ενέργειας, η επαναχρησιμοποίηση, η ανακύκλωση και η ενεργειακή αξιοποίηση των αποβλήτων αποτελούν απαραίτητες συνιστώσες στη πορεία για μείωση των εκπομπών που συντελούν στη κλιματική αλλαγή. Την τελευταία δεκαετία, η AE Tσιμέντων ΤΙΤΑΝ έχει να επιδείξει πολύ σημαντικό έργο στην αξιοποίηση αποβλήτων στην παραγωγική της διαδικασία ως εναλλακτικών α’ υλών ή εναλλακτικών καυσίμων, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Αττικής.

Επίσης, η Α.Ε. Τσιμέντων Τιτάν, συνεισφέροντας στην αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών στην Ελλάδα, συνεχίζει την υλοποίηση ενός σχετικού προγράμματος δράσης 1.000.000 δενδρυλλίων. Σωρευτικά, ήδη έχει διαθέσει 350.000 δενδρύλλια για την αποκατάσταση δασικών εκτάσεων πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής μέχρι και το 2010.

Στο πλαίσιο αυτό, το Athens Green 360 καλωσορίζει το νέο μέλος του δικτύου, με το αναγνωρισμένο κοινωνικό έργο και την περιβαλλοντική του ευαισθησία, που πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά, ενώνοντας τις δυνάμεις του μαζί με τις υπόλοιπες εταιρείες του δικτύου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με την τεχνογνωσία της Post Bank Green Institute, τα μέλη του δικτύου υπολογίζουν το αποτύπωμα άνθρακά τους και δεσμεύονται να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων τους κατά 1.000.000 CO2 στην Αττική. Επιπλέον, με τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού εθελοντικού συστήματος ανταλλαγής ρύπων, του Athens Green Carbon Fund, η Post Bank Green Institute στοχεύει μέσα από την αντιστάθμιση των ρύπων να υλοποιήσει περιβαλλοντικά έργα πνοής για την Αττική.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους είτε τηλεφωνικά στο
210-6889100, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v