Εμφύλιος στη Δωδώνη

«Εμφύλιος πόλεμος», σε μια κρίσιμη για το μέλλον της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη περίοδο, ξέσπασε μεταξύ του σωματείου των εργαζομένων και του διευθύνοντος συμβούλου αυτής κ. Ελευθέριου Κόντου.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Εμφύλιος στη Δωδώνη
«Εμφύλιος πόλεμος», σε μια κρίσιμη για το μέλλον της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη περίοδο, ξέσπασε μεταξύ του σωματείου των εργαζομένων και του διευθύνοντος συμβούλου αυτής κ. Ελευθέριου Κόντου, με το σωματείο να ζητά την άμεση αντικατάστασή του, ενώ του έχει απαγορευτεί η είσοδος στην εταιρία.

Την άμεση αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας εκτός από τους εργαζομένους ζητούν και οι ενώσεις - μέτοχοι της γαλακτοβιομηχανίας, οι οποίες έχουν αποστείλει σχετική επιστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μεταξύ των οποίων στην ΑΤΕ αλλά και στον πρωθυπουργό.
 
Η εξέλιξη αυτή έχει σημάνει συναγερμό στην Αθήνα και σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης και εξεύρεσης λύσης ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Παλαιοθόδωρος θα πραγματοποιήσει συναντήσεις τόσο με τους εργαζομένους όσο και με τους υπόλοιπους μετόχους.

Αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι στις σχέσεις των δύο πλευρών στάθηκαν τα επεισόδια που εξελίχθηκαν στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου της εταιρίας το περασμένο Σάββατο.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Δωδώνη Α.Ε., σε επιστολή που κοινοποίησε μεταξύ των άλλων στην Προεδρία της Δημοκρατίας και στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, το Σάββατο 14/5/2011 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Κόντος, «προσήλθε στον χώρο του εργοστασίου συνοδεία ΜΑΤ, που συνέλαβαν και προσήγαγαν τους παραγωγούς στο αστυνομικό τμήμα, ενώ ο ίδιος απείλησε εργαζομένους με μηνύσεις παρουσία αστυνομικών αρχών».

Με αφορμή το επεισόδιο του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων, η οποία αποφάσισε μεταξύ των άλλων «την άμεση αντικατάσταση του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου, κ. Κόντου, με άτομο το οποίο», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «θα έχει την επιστημονική κατάρτιση ώστε από τη θέση αυτή να μπορέσει να επιφέρει την απαιτούμενη ηρεμία στον εργασιακό χώρο, να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους παραγωγούς εισκομιστές γάλακτος και να εγγυηθεί την απρόσκοπτη λειτουργία της βιομηχανίας».

Στο ψήφισμά του το σωματείο χαρακτηρίζει τον κ. Κόντο πρόσωπο ανεπιθύμητο στον χώρο της βιομηχανίας, ενώ παράλληλα πετά το μπαλάκι στην πολιτική εξουσία, σημειώνοντας ότι «η τοποθέτηση και η προστασία από την κεντρική εξουσία ατόμων για να διοικήσουν παραγωγικές μονάδες υψηλού επιπέδου, χωρίς τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, παρά μόνο την κουμπαριά, την κομματική ταυτότητα και τις υψηλές διασυνδέσεις, είναι όχι μόνο αντιδημοκρατική συμπεριφορά αλλά και, αν μη τι άλλο, κατακριτέα και προκλητική για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v