Υγεία: Την αύξηση κεφαλαίου ενέκρινε η ΓΣ

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών έως του ποσού των 72,1 εκατ. ευρώ και την εκλογή νέων μελών στο ΔΣ, ενέκρινε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση του Υγεία στις 23/5.

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπέρ παλαιών μετόχων (1ν/1π στα 0,5 ευρώ)  με καταβολή μετρητών έως του ποσού των 72,1 εκατ. ευρώ και την εκλογή νέων μελών στο ΔΣ, ενέκρινε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση του Υγεία στις 23/5.

Αναλυτικά, κατά τη Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διατάξεως ως ακολούθως:

Έγκριση εκλογής νέων μελών Δ.Σ. σε αντικατάσταση παραιτηθέντων. Εγκρίθηκε η εκλογή του κ. Σωτηρίου Γουγουλάκη ως προσωρινού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου στη θέση του παραιτηθέντος Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αντωνίου Μιχόπουλου και η εκλογή του κ. Γεωργίου Ζαχαρόπουλου ως προσωρινού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου στη θέση του παραιτηθέντος Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Παρασκευά Κοσμίδη.

Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου - Ορισμός Ανεξάρτητων Μελών Διοικητικού Συμβουλίου.

Επανεξελέγησαν ως Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου οι κ.κ.: Κωνσταντίνος Σταύρου, Ανδρέας Βγενόπουλος, Αρετή Σουβατζόγλου, Κομνηνός-Αλέξιος Κομνηνός, Σωτήριος Γουγουλάκης, Γεώργιος Ευστρατιάδης, Γεώργιος Ζαχαρόπουλος Αναστάσιος Κυπριανίδης Χρήστος Μαρουδής, Βασίλειος Σεϊτανίδης, Ευάγγελος Δεδούλης, Μελέτιος Μουστάκας, Αλέξανδρος Εδιπίδης. Εκ των ανωτέρω Μελών επανεξελέγησαν οι κ.κ. Μελέτιος Μουστάκας και Αλέξανδρος Εδιπίδης ως Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. 

Εκλογή μελών Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν. 3693/2008.
Αποφασίστηκε όπως ως νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου δυνάμει του άρθρου 37 Ν.3693/2008 εκλεγούν εκ νέου οι κ.κ.:

1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΗΣ του Γεωργίου ως Πρόεδρος ,
2. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ του Νικολάου, και
3. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΔΙΠΙΔΗΣ του Θεοδώρου. 

Αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά έως του ποσού των 72.103.276,91 με την έκδοση έως 175.861.651 νέων ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής 0,41€, οι οποίες θα διατεθούν στην τιμή των 0,50€ ανά μετοχή, η οποία θα ισχύει ανεξαρτήτως της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής της Εταιρείας που θα έχει διαμορφωθεί κατά τον χρόνο διάθεσης των νέων μετοχών. Σε περίπτωση πλήρους κάλυψης, θα αντληθεί το συνολικό ποσό των 87.930.825,50 € εκ του οποίου το ποσό των 15.827.548,59 € θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού 'Αποθεματικό από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο'.

Αποφασίσθηκε η χορήγηση δικαιώματος προτιμήσεως, σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας, στους παλαιούς μετόχους ως προς το σύνολο των μετοχών που θα εκδοθούν κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με αναλογία κατά την ημερομηνία αποκοπής 1 νέα μετοχή για κάθε 1 παλαιά μετοχή της Εταιρείας και η αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Σε περίπτωση μη κάλυψης των νέων μετοχών από τους παλαιούς μετόχους, τότε οι μετοχές που τυχόν παραμείνουν αδιάθετες θα διατεθούν ελεύθερα κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας στην ίδια τιμή, ακόμα και σε υφισταμένους μετόχους της Εταιρείας.

Σε περίπτωση που η κάλυψη του ποσού της αύξησης δεν είναι πλήρης, αποφασίστηκε, το μετοχικό κεφάλαιο να αυξηθεί μέχρι το ποσό της κάλυψης. Επίσης εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. να αποφασίσει για την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, την περίοδο διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης, την λήξη της προθεσμίας καταβολής της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και κάθε συναφή ημερομηνία ή προθεσμία.

Οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν συνεπεία της ως άνω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v