Σιδενόρ: Αυξημένος ο τζίρος κατά 31% στο τρίμηνο

Αμετάβλητα παρέμειναν τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα της Σιδενόρ το α' τρίμηνο του 2001, τα οποία διαμορφώθηκαν σε ζημίες 7,6 εκ. Αύξηση τζίρου κατά 31%. Χρηματοδότηση της STOMANA INDUSTRY από το IFC με 25 εκ.

Σιδενόρ: Αυξημένος ο τζίρος κατά 31% στο τρίμηνο
Αμετάβλητα παρέμειναν τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα της Σιδενόρ το α' τρίμηνο του 2001, τα οποία διαμορφώθηκαν σε ζημίες 7,6 εκ. Αύξηση τζίρου κατά 31%. Χρηματοδότηση της STOMANA INDUSTRY από το IFC με 25 εκ. 

Τα αποτελέσματα τριμήνου

Ενισχυμένος κατά 31% εμφανίζεται ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Σιδενόρ στο πρώτο τρίμηνο του 2011, ο οποίος ανήλθε σε 271 εκ. ευρώ έναντι 207 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Αντίστοιχα τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) κατέγραψαν αύξηση κατά 19,4% και ανήλθαν σε 12,7 εκ. ευρώ έναντι 10,6 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων του πρώτου τριμήνου 2011 διαμορφώθηκαν σε ζημίες 9,1 εκ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 7,8 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Τέλος, αμετάβλητα παρέμειναν τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, τα οποία διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 7,6 εκ. ευρώ
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin(ή ζημίες 0,0794 ευρώ ανά μετοχή) έναντι ζημιών 7,5 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,0785 ευρώ ανά μετοχή) το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2011, η ενίσχυση της δραστηριότητας του Ομίλου Σιδενόρ αποδίδεται στον αυξημένο όγκο πωλήσεων έναντι του πρώτου τριμήνου 2010, κυρίως λόγω της αύξησης της ζήτησης για πλατέα προιόντα και ειδικούς χάλυβες σε αγορές όπως της Δυτικής Ευρώπης, στην επιτυχημένη διείσδυση του Ομίλου Σιδενόρ σε νέες αγορές, καθώς και στην αύξηση του κύκλου εργασιών της Σωληνουργεία Κορίνθου, έναντι του πρώτου τριμήνου του 2010.

Η Διοίκηση του Ομίλου, λαμβάνοντας υπόψη τις ευμετάβλητες συνθήκες και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, καθώς επίσης και τις συνέπειες της σημαντικής κάμψης της οικοδομής στην Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη συνεχή αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων και των υψηλών προδιαγραφών των παραγωγικών εγκαταστάσεων του Ομίλου, εστιάζοντας στην ενίσχυση των μεριδίων στα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, στη συνεχή βελτιστοποίηση του κόστους λειτουργίας, καθώς και στην περαιτέρω διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων του σε αγορές οι οποίες παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και αυξημένης ζήτησης. 

Χρηματοδότηση της STOMANA INDUSTRY από το IFC

Ο όμιλος Σιδενόρ αναπτύσσοντας περαιτέρω τη διεθνή του παρουσία, ενισχύει τη συνεργασία του με το διεθνή χρηματοοικονομικό οργανισμό International Finance Corporation (IFC), μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, συνάπτοντας νέο δάνειο ύψους 25 εκατ. ευρώ με 7ετή διάρκεια και με σκοπό την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας και την περαιτέρω ανάπτυξη των παραγωγικών εγκαταστάσεων της θυγατρικής STOMANA INDUSTRY, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την ανταγωνιστικότητά της.

Η παραπάνω συμφωνία αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι ένας χρηματοπιστωτικός οργανισμός διεθνούς κύρους στηρίζει τις δραστηριότητες του Ομίλου Σιδενόρ στα Βαλκάνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο