Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Οριακή αύξηση στα καθαρά κέρδη α' τριμήνου

Με αύξηση των κερδών μετά από φόρους ολοκλήρωσε το α' τρίμηνο της χρήση του 2011 η εταιρία MLS Πληροφορική.

MLS: Οριακή αύξηση στα καθαρά κέρδη α τριμήνου
Με αύξηση των κερδών μετά από φόρους ολοκλήρωσε το α' τρίμηνο της χρήση του 2011 η εταιρία MLS Πληροφορική ΑΕ.
 
Συγκεκριμένα, τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν οριακά και διαμορφώθηκαν σε 849 χιλ. ευρώ από 835 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010(+1,7%). Ο κύκλος εργασιών της MLS για το α' τρίμηνο ανήλθε σε 2,8 εκατ.ευρώ έναντι 3,5 εκατ.ευρώ παρουσιάζοντας μείωση 19%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 1,6 εκατ.ευρώ από 1,7 εκατ.ευρώ το α' τρίμηνο του 2010(-2,5%). Η καθαρή θέση αυξήθηκε περαιτέρω και διαμορφώθηκε σε 17,4 εκατ.ευρώ έναντι 15,3 εκατ.ευρώ στις 31.03.2010.

Η εταιρία διαθέτει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και υψηλούς δείκτες ρευστότητας, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα στις 31.3.2011 ανήλθαν σε 2,1 εκατ.ευρώ.

Η περσινή επίδοση του πρώτου τριμήνου του 2010 αποτελούσε συνέχεια του πολύ καλού 2009, καθώς η αγορά δεν είχε επηρεαστεί ακόμη από την ένταξη της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Επομένως, η αύξηση της κερδοφορίας κατά το α' τρίμηνο του 2011 (παρά τη μείωση των πωλήσεων) αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς η εταιρία επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και ευελιξία και μείωσε τα λειτουργικά της έξοδα και το κόστος παραγωγής.

Επιπλέον, άρχισε να αποδίδει καρπούς η επένδυση που πραγματοποίησε τα τελευταία τρία χρόνια στους διαδραστικούς πίνακες, με την ανάληψη και εν μέρει υλοποίηση(εντός του τριμήνου) του πρώτου πιλοτικού έργου για την εισαγωγή των διαδραστικών πινάκων στα ελληνικά σχολεία(1,6 εκατ. ευρώ).

Επίσης, κατά το α' τρίμηνο του 2011 η MLS διεύρυνε το μερίδιο της στην ελληνική αγορά πλοήγησης από 55% σε 60% (σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας ερευνών Gfk) μειώνοντας κατά το δυνατόν τις απώλειες από την επίδραση της ελληνικής κρίσης στην κατανάλωση.

Παράλληλα και λόγω της υγιούς χρηματοοικονομικής της διάρθρωσης συνέχισε τις επενδύσεις της σε έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών, που θα απευθύνονται σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού με αιχμή του δόρατος τη διεθνή καινοτομία MLS Talk&Drive. Η εταιρία αναμένει σημαντικές αποδόσεις από τις επενδύσεις για τη διεθνή της ανάπτυξη μέσα στην επόμενη τριετία.

Εξάλλου, η πορεία της εταιρίας έχει δείξει ότι διαθέτει μεγάλη ευχέρεια στην ανάπτυξη καινοτόμων και πετυχημένων εμπορικά προϊόντων και τεχνολογιών. Για όλους τους παραπάνω λόγους παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, η MLS ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v