Carrefour: Πρότυπο Ενεργειακής Συμπεριφοράς

Ο Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος αποφάσισε να προχωρήσει στο σχεδιασμό και την κατασκευή όλων των καταστημάτων Carrefour Express εξολοκλήρου με τεχνικές εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Carrefour: Πρότυπο Ενεργειακής Συμπεριφοράς
Ο Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος, σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του, αποφάσισε να προχωρήσει στο σχεδιασμό και την κατασκευή όλων των καταστημάτων Carrefour Express εξολοκλήρου με τεχνικές εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Carrefour Μαρινόπουλος μελετώντας την ενεργειακή συμπεριφορά του εμπορικού μοντέλου των Carrefour Express, στοχεύει στην κατασκευή οικολογικών καταστημάτων ευρείας κλίμακας στη χώρα μας, γεγονός που επιχειρείται για πρώτη φορά. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας και από τα τρία είδη καταναλώσεως ηλεκτρικού ρεύματος, τα ψυγεία, το φωτισμό και τον κλιματισμό.

Συγκεκριμένα, τα ψυγεία διαθέτουν ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα, που «εκμεταλλεύονται» τη θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος, εξοικονομώντας έτσι ηλεκτρική ενέργεια έως και 30%, σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα.

Την ίδια στιγμή, επιτυγχάνεται μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση στο φωτισμό, με τη χρήση ηλεκτρονικών λαμπτήρων που περιορίζουν έως και 38% το ενεργειακό αποτύπωμα, σε σύγκριση με τους συμβατικούς λαμπτήρες. Παράλληλα, με τη χρήση κλιματιστικών τύπου inverter, κλάσης Α, η ενέργεια που εξοικονομείται από τον κλιματισμό αγγίζει το ποσοστό του 35%.

Μέχρι σήμερα, ο Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος έχει θέσει σε λειτουργία 40 πρότυπα «πράσινα» καταστήματα, ενώ έως το τέλος του 2011 αναμένεται να λειτουργήσουν περισσότερα από 95. Τα «οικολογικά» Carrefour Express επιτυγχάνουν δείκτες κατανάλωσης από 300 kW/m2 έως 440 kW/m2 κάθε χρόνο, ενώ στο σύνολό τους θα εκπέμπουν 4.000 τόνους λιγότερο CO2 το χρόνο, εξοικονομώντας 5.130.000 kW/h ηλεκτρική ενέργεια σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v