Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορρές: Νέος CEO ο Δ. Βιδάκης

Η Κορρές ανακοινώνει την ανάληψη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου από τον κ. Δ. Βιδάκη, από 1η/7, ο οποίος κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα.

Κορρές: Νέος CEO ο Δ. Βιδάκης
Η Κορρές ανακοινώνει την ανάληψη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου από τον κ. Δημήτρη Βιδάκη, από 1η Ιουλίου 2011, ο οποίος κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα και ταυτόχρονα την θέση του Προέδρου των Εταιρειών Τσακίρης και ΕΛΧΥΜ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Γιώργος Κορρές, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κορρές Α.Ε., δήλωσε: «οι σκέψεις μας βρίσκονται στην ανάδειξη των προοπτικών της Εταιρείας και στη διαμόρφωση των απαραίτητων δομών τόσο για τη στήριξη του Ελληνικού φαρμακείου όσο και την ανάπτυξη στην παγκόσμια αγορά. Σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε βέβαιοι ότι η παρουσία του κ. Βιδάκη θα συμβάλλει καθοριστικά. Η εκτεταμένη διεθνής εμπειρία του, οι εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες, η αφοσίωσή του στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και στην επιχειρηματική τελειότητα είναι αποδεδειγμένες. Όλα αυτά, αθροιζόμενα στην πολυετή μας προσπάθεια, μας κάνουν να βλέπουμε αισιόδοξα το μέλλον μιας Ελληνικής Εταιρείας, με διεθνή προσανατολισμό, και εστίαση στην Ελληνική χλωρίδα, στις συνεργασίες, και στην έρευνα».

Ο κ. Βιδάκης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1989, και μέχρι σήμερα έχει εργαστεί σε επτά [7] διαφορετικές χώρες - Αγγλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία - αποκομίζοντας πολύπλευρη εμπειρία μέσα από θέσεις υψηλής ευθύνης.

Έρχεται στον Όμιλο Κορρές από την Coca-Cola Hellenic όπου ξεκίνησε ως Γενικός Διευθυντής Πολωνίας, ενώ από το 2006 κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα και ταυτόχρονα την θέση του Προέδρου των Εταιρειών Τσακίρης και ΕΛΧΥΜ.

Πριν από την Coca-Cola Hellenic, διετέλεσε στέλεχος της Unilever για 15 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτή, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος για τα Προϊόντα Παγωτού στην Τσεχία και Σλοβακία, ενώ αργότερα ανέλαβε τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή για την Ουγγαρία, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία και Ρωσία καθώς και για την Τσεχία και Σλοβακία. Τελευταία του θέση στην Unilever ήταν αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου για τα Κατεψυγμένα Προϊόντα και Παγωτά στην Αυστρία.

Ο κ. Βιδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποκτώντας στη συνέχεια Master in Science από το Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και αργότερα Master σε Business Administration. Έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις και αναγνωρίσεις στην επαγγελματική του πορεία, και του έχει επίσης απονεμηθεί το βραβείο του Manager of the Year 2009, από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κορρές ΜΕ JOHNSON & JOHNSON USA

Εξάλλου, με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεταβατική περίοδος στα πλαίσια συμφωνίας της Κορρές με τη Johnson & Johnson USA, για την παροχή άδειας πώλησης και διανομής των προϊόντων της στη Βόρεια και Λατινική Αμερική.

Η μεταβατική περίοδος – προγραμματισμένη για ολοκλήρωση στις 31 Μαΐου 2011 - εμπεριείχε την υποστήριξη της μάρκας από την Κορρές στα υφιστάμενα δίκτυα για την Βόρεια Αμερική και την ομαλή μετάβαση της τεχνογνωσίας της και στις δυο αγορές.

Από χθες – 1η Ιουνίου 2011 - ξεκινάει η διανομή των προϊόντων της Κορρές από την Johnson & Johnson Consumer Companies Inc.

Σημειώνεται, ότι η Κορρές στην παρουσία της στις ΗΠΑ, μέσα από τα καινοτόμα προϊόντας της, έχει αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και σημαντικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα στο δίκτυο της Sephora όπου έχει παρουσία σε 275 καταστήματα, έχει αναγνωριστεί ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες του δικτύου. Τα προϊόντα Κορρές έχουν παρουσία και σε άλλες επώνυμες αλυσίδες - ULTA (350σημεία) και SiJCP (280 σημεία) - στο HSN (TV), σε ηλεκτρονικά σημεία πώλησης ανάμεσα στα οποία και το www.KORRESUSA.com, και σε επιλεγμένα prestige σημεία, συμπεριλαμβανομένου και του flagship καταστήματος ΚΟΡΡΕΣ στο Σόχο της Νέας Υόρκης.

Για την Johnson& Johnson η μάρκα ΚΟΡΡΕΣ προσφέρει τη δυνατότητα παρουσίας σε δίκτυα επιλεκτικής διανομής. Στόχος της είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της μάρκας τόσο στην Αμερική όσο και το άμεσο άνοιγμα της διανομής στον Καναδά και στη Λατινική Αμερική.

Υπογραμμίζεται, ότι η ανάπτυξη προϊόντων παραμένει ευθύνη της επιστημονικής ομάδας ΚΟΡΡΕΣ, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη της Johnson & Johnson -μίας Εταιρείας με ανθρώπινο δυναμικό 120.000 στελεχών-, στην εμπειρία, στις γνώσεις της, και στο πάθος για τα βότανα, μιας Ελληνικής Εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v