McArturGlen: Εγκαίνια καταστήματος στα Σπάτα

Ο Όμιλος McArturGlen άνοιξε σήμερα τις πόρτες του 20ου Designer Outlet, του McArthurGlen Designer Outlet Athens, επαναβεβαιώνοντας τη θέση του στην Ευρώπη ως ηγέτη στην ανάπτυξη, κατοχή και διαχείριση designer outlets.

McArturGlen: Εγκαίνια καταστήματος στα Σπάτα
Ο Όμιλος McArturGlen άνοιξε σήμερα τις πόρτες του 20ου Designer Outlet, του McArthurGlen Designer Outlet Athens, επαναβεβαιώνοντας τη θέση του στην Ευρώπη ως ηγέτη στην ανάπτυξη, κατοχή και διαχείριση designer outlets.

Το McArthurGlen Athens, το οποίο προσφέρει 21.000 τετραγωνικά μέτρα χώρων λιανεμπορίου, αντιπροσωπεύει μια επένδυση €100 εκατ. και θα δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Τα καταστήματα του Κέντρου, διανεμημένα σε δυο επίπεδα, λειτουργούν υπό την αποκλειστική διαχείριση των μαρκών που εκπροσωπούν και περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο μείγμα προϊόντων που περιλαμβάνει τόσο επώνυμους οίκους όσο και προϊόντα αλυσίδων ευρείας αποδοχής.

Σύμφωνα με τη στρατηγική που ακολουθούν και τα 20 Designer Outlets του Ομίλου McArthurGlen, σε ολόκληρη την Ευρώπη – το πρώτο κατάστημα των οποίων άνοιξε στην Αγγλία το 1995 – το McArthurGlen Athens θα προσφέρει στους καταναλωτές μια μοναδική εμπειρία shopping, τόσο μέσω του μείγματος των προσφερομένων προϊόντων σε μειωμένες τιμές από 35 – 70 % καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όσο και μέσω του περιβάλλοντα χώρου αλλά και των πολλών εκδηλώσεων, προωθητικών ενεργειών και άλλων δραστηριοτήτων που θα φιλοξενήσει το Κέντρο.

Στον πρώτο όροφο του Κέντρου βρίσκονται διεθνείς μάρκες, όπως Alberta Ferretti, Brooks Brothers, Guess, Iceberg, Cavalli, Moschino, Nine West, Nara Camicie, Trussardi, Versace καθώς και δυο κορυφαίες Ελληνικές μάρκες – Καλογήρου και Lapin.

Στο ισόγειο βρίσκονται μάρκες όπως adidas, Billabong, Columbia, Diesel, Fila, Gant, Lacoste, Nike, Replay, Sketchers, Tommy Hilfiger, καθώς και δημοφιλείς ελληνικές μάρκες που περιλαμβάνουν Notos Galleries, Toi&Moi, Attrattivo, Oxford Company και Hunter. Επιπρόσθετα ανοίγματα καταστημάτων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Επίσης, το κέντρο διαθέτει καταστήματα ομορφιάς, ειδών σπιτιού και ταξιδίου, καθώς και δέκα καταστήματα εστιατορίων και cafe, τα οποία συμπεριλαμβάνουν τόσο διεθνείς – κυρίως ιταλικές – μάρκες όσο και ελληνικές. Επίσης, στο Κέντρο περιλαμβάνεται και Farynails Νail Βar. Επιπλέον, το κέντρο περιλαμβάνει περισσότερες από 2.000 θέσεις στάθμευσης καθώς και παιδότοπο.

Το McArthurGlen Designer Outlet Athens βρίσκεται στην περιοχή των Σπάτων, 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Σχετικά με το σχεδιασμό του, το υπαίθριο κέντρο αντανακλά το νεοκλασικό στιλ, αναδεικνύοντας τη ζεστή ατμόσφαιρα που μπορεί κάποιος να βρει περπατώντας σε μια από τις γραφικές γειτονιές της παλιάς Αθήνας.

Η φιλοσοφία πίσω από οποιοδήποτε McArthurGlen Designer Outlet είναι η παροχή μιας αξέχαστης εμπειρίας στους καταναλωτές. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι μάρκες συνεργάζονται στενά με την McArthurGlen Retail Academy, η οποία λειτουργώντας σε όλα τα κέντρα του Ομίλου, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για όλες τις εκφάνσεις του λιανεμπορίου, την εξεύρεση και εκπαίδευση του προσωπικού, τον έλεγχο των τιμών, την τοποθέτηση των προϊόντων, το σχεδιασμό των καταστημάτων και ιδίως την εξυπηρέτηση πελατών. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται υψηλό επίπεδο ομοιομορφίας σε ολόκληρο το Κέντρο, συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση της εμπειρίας του καταναλωτή.

Όπως αναφέρει και το τηλεοπτικό διαφημιστικό που λανσαρίστηκε στην Ελλάδα τον προηγούμενο μήνα, οι λέξεις anticipation, temptation, desire και joy, αντανακλούν το εύρος των συναισθημάτων που θα βιώσουν οι καταναλωτές κατά την παραμονή τους στο κέντρο και την αναζήτηση των αγαπημένων τους επώνυμων προϊόντων σε μειωμένες τιμές κατά 35 – 70 %.

Ο κ. Gary Bond, Διευθύνων Σύμβουλος Ανάπτυξης, McArthurGlen Group, δήλωσε: «Αυτή είναι μια ιστορική μέρα για τη McArthurGlen. Ο Όμιλος πρωτοπόρησε εισάγοντας την ιδέα των designer outlets στην Ευρώπη με το άνοιγμα του πρώτου κέντρου στην Αγγλία το 1995, και σήμερα ανοίγουμε το 20ο Designer Outlet σε μια χώρα όπου οι καταναλωτές είναι γνωστοί για την αγάπη τους για τη μόδα και το design».

«Tο McArthurGlen Designer Outlet Athens προσφέρει μία νέα εμπειρία στο shopping στην Ελλάδα, όχι μόνο για τους εραστές της μόδας οι οποίοι ζουν γύρω από το Κέντρο ή και σε κοντινή απόσταση από αυτό, αλλά και για τους περισσότερους από 6 εκατ. ταξιδιωτών - τουριστών οι οποίο περνούν από την κοσμοπολίτικη πόλη της Αθήνας κάθε χρόνο».

Ο κ. Χρήστος Μάρκου, Δήμαρχoς Σπατών & Αρτέμιδος δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς η δημιουργία ενός τόσο μεγάλου έργου στην περιοχή μας, στα Σπάτα. Το McAthurGlen Designer Outlet Athens αναμένουμε ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για πολύ κόσμο και θα ενδυναμώσει την επιχειρηματικότητα της περιοχής. Παράλληλα με τις 1.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργεί το εκπτωτικό χωριό, δίνει σημαντικές ευκαιρίες εξέλιξης σε μια εποχή δύσκολη για τη χώρα».

Ο κ. Ιωάννης Κασιμάτης, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας της McArthurGlen, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που εισάγουμε ένα νέο στυλ αγορών στην Ελλάδα, το οποίο αφορά στην προσφορά των αγαπημένων μαρκών στους καταναλωτές μας σε εξαιρετικά μειωμένες τιμές κατά 35 – 70 %, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε ένα μοναδικό και ευχάριστο περιβάλλον. Η εμπειρία μας από τα κέντρα μας και στις 7 ευρωπαϊκές χώρες όπου έχουμε παρουσία, καταδεικνύει το γεγονός ότι το McArthurGlen Designer Outlet Athens θα προσφέρει, εκτός από 1.000 νέες θέσεις εργασίας, την ευκαιρία να αναπτυχθεί η ευρύτερη περιοχή των Σπάτων σε σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Αττική και σε τουριστικό προορισμό».

Ο κ. Μπάμπης Πανδής, Αντιπρόεδρος της Bluehouse Development, η οποία αποτελεί συνέταιρο της McArthurGlen για το Κέντρο της Αθήνας, δήλωσε: «Η προσέγγιση που ακολουθούν τα κέντρα της McArthurGlen στην Ευρώπη ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική πραγματικότητα, αφού προσφέρει στους καταναλωτές τις επώνυμες μάρκες που αναζητούν σε 35 – 70% μειωμένες τιμές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με τον Όμιλο McArthurGlen, γεγονός που πηγάζει τόσο από το όραμά τους σχετικά με τον τρόπο που αναπτύσσουν και διαχειρίζονται τα κέντρα τους, όσο και από τη φιλοσοφία της συνεργασίας την οποία υιοθετούν σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούνται».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v