Σαράντης: Ανάκαμψη πωλήσεων στο εξάμηνο

Ανάκαμψη των πωλήσεων στο β΄ εξάμηνο του 2011 προβλέπει ο όμιλος Σαράντη, πριμοδοτούμενη κυρίως από τις αγορές του εξωτερικού. Θετική απόδοση από τις εξαγορές.

Σαράντης: Ανάκαμψη πωλήσεων στο εξάμηνο
Ανάκαμψη των πωλήσεων στο β΄ εξάμηνο του 2011 προβλέπει ο όμιλος Σαράντη, πριμοδοτούμενη κυρίως από τις αγορές του εξωτερικού.

Ήδη στο πεντάμηνο του έτους οι πωλήσεις στην εσωτερική αγορά εμφανίζουν αύξηση 1%, ενώ οι πωλήσεις στη ΝΑ. Ευρώπη 6%, ισορροπώντας τη συγκράτηση που εμφάνισαν τους πρώτους μήνες του έτους λόγω εποχικότητας.

Ο όμιλος ενισχύθηκε στην εγχώρια αγορά από το λανσάρισμα των καλλυντικών ευρείας διανομής Bioten, προϊόντα της εξαγορασθείσας ρουμανικής εταιρίας Elmiplant, τα οποία κυκλοφόρησαν στις αρχές του έτους και ήδη κατέκτησαν, σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, μερίδιο της τάξεως του 10% στην κατηγορία των καλλυντικών στα σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, μετά την επιτυχημένη είσοδο στην αγορά των οικιακών εργαλείων καθαρισμού στην Πολωνία με ιδιοπαραγόμενα προϊόντα, όπου ο όμιλος κατέκτησε μερίδιο 35%, ελήφθη η απόφαση για μεγαλύτερη δραστηριοποίηση στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Έτσι, προσφάτως ο όμιλος προχώρησε στην εξαγορά του εμπορικού σήματος Domet στην Ουγγαρία, το οποίο παρουσίασε πωλήσεις 3,2 εκατ. ευρώ το 2010.

Με βάση εκτιμήσεις του ομίλου, οι πωλήσεις της Domet μπορούν να αυξηθούν κατά 50% σύντομα από την τοπική θυγατρική της Σαράντης, ενώ σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στη συγκεκριμένη κατηγορία παρουσιάζονται και στις άλλες αγορές όπου ο όμιλος δραστηριοποιείται.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Σαράντης εξετάζει την πιθανότητα και νέων εξαγορών αντίστοιχων σημάτων στη ΝΑ. Ευρώπη, υπολογίζοντας ότι ο μικρός ανταγωνισμός στα συγκεκριμένα είδη σύντομα θα της δώσει μερίδια αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v