Groupama Φοίνιξ: Αύξηση 4,7% στον κύκλο εργασιών

Αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 4,7% το 2010, έναντι 1,5% για την υπόλοιπη αγορά, παρουσιάζοντας καθαρό αποτέλεσμα € 4,9 εκατ., παρουσίασε η εταιρία Groupama Φοίνιξ το έτος 2010.

Groupama Φοίνιξ: Αύξηση 4,7% στον κύκλο εργασιών
Σε ένα δύσκολο οικονομικό και χρηματοπιστωτικό περιβάλλον, η Groupama Φοίνιξ σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 4,7% το 2010, έναντι 1,5% για την υπόλοιπη αγορά, παρουσιάζοντας καθαρό αποτέλεσμα € 4,9 εκατ., ενώ το περιθώριο φερεγγυότητας της εταιρίας διαμορφώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2010 στο 152%.

Η αναπτυξιακή στρατηγική της Groupama Φοίνιξ, καθώς και οι προσπάθειες που συνέχισε να καταβάλλει προκειμένου να εναρμονιστεί με τα πιο απαιτητικά επαγγελματικά πρότυπα, εδραίωσαν τα θετικά αποτελέσματα που είχε καταγράψει από το 2009.

Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών

Ο ετήσιος κύκλος εργασιών (μεικτά ασφάλιστρα συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων συμβολαίων) της Groupama Φοίνιξ ανήλθε το 2010 στα € 195,8 εκατ., έναντι € 186,9 εκατ. για το 2009. Αναλυτικότερα: 

€ 132,2 εκατ. αφορούν στις γενικές ασφαλίσεις και  € 63,6 εκατ. στις ασφαλίσεις ζωής

Το 2010, η Groupama Φοίνιξ ξεπέρασε αισθητά το μέσο όρο ανάπτυξης της αγοράς. Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην ανταγωνιστικότητα των προγραμμάτων της και στη δυναμική των δικτύων της, τα οποία ενισχύθηκαν αφενός με την υπογραφή σημαντικού αριθμού νέων συμβάσεων συνεργασίας με σημαντικούς πράκτορες και ασφαλειομεσίτες της αγοράς (134) και αφετέρου με την επέκταση του αποκλειστικού δικτύου συνεργατών της (147 νέα μέλη).

Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση στους γενικούς κλάδους ανήλθε στα 7,2% έναντι 6,39% κατά μέσο όρο για την υπόλοιπη αγορά.

Στον κλάδο Αυτοκινήτου, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας σημείωσε αύξηση 20,2% σε σχέση με το 2009 και διαμορφώθηκε στα €78,9 εκατ., με αυξήσεις ασφαλίστρων που παρέμειναν σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από την υπόλοιπη αγορά.

Αυτή η σημαντική ανάπτυξη, χάρη στην οποία ο στόλος της Groupama Φοίνιξ ξεπερνάει πλέον τα 180.000 οχήματα, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εμπορική επιτυχία του «Anesis Αυτοκίνητο», του πακέτου 7 υπηρεσιών που συνοδεύει δωρεάν τα ασφαλιστικά προγράμματα της εταιρίας από το 2009. Οι υπηρεσίες αυτές, που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών πελατών, παραμένουν μοναδικές και ιδιαίτερα ανταγωνιστικές.

Στον κλάδο Πυρός, αξιοσημείωτα είναι τα αποτελέσματα του δικτύου των ασφαλειομεσιτών (+25%). Ο περιορισμός όμως των ασφαλισμένων κεφαλαίων έναντι των βιομηχανικών κινδύνων, που οφείλεται στην οικονομική κρίση, αποτυπώνεται στα συνολικά αποτελέσματα του κλάδου (-3,5%).

Σταθερά παραμένουν τα αποτελέσματα της Groupama Φοίνιξ στον κλάδο Ζωής (+0,1%) ενώ η υπόλοιπη αγορά υποχώρησε κατά 4,33%. Αυτή η καλή αντοχή σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και παρά τη πτώση του χρηματιστηρίου που επηρέασε αρνητικά τα επενδυτικά προγράμματα, οφείλεται κυρίως στα εξαιρετικά αποτελέσματα στις παραδοσιακές ασφαλίσεις ζωής (+17,3%), όπου η Groupama Φοίνιξ ξεπέρασε κατά πολύ το μέσο όρο της αγοράς, καθώς και στην θεαματική αύξηση της παραγωγής του ελευθέρου δικτύου στις ομαδικές ασφαλίσεις (+16,9), παρά τον παραδοσιακό προσανατολισμό στους γενικούς κλάδους.

Γενικότερα τα αποτελέσματα του κλάδου Ζωής αποτυπώνουν την ανταγωνιστικότητα και την ποιότητα της γκάμας προγραμμάτων Ζωής της εταιρίας, που το 2010 εμπλουτίστηκε με:

• Ένα ανανεωμένο και ιδιαίτερα ευέλικτο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, το «Οδός αποταμίευσης – Σύνταξη» που ανταποκρίνεται στις διαφοροποιημένες ανάγκες και δυνατότητες των πελατών.

• Μια νέα σειρά προϊόντων U.L. – διαχείριση διαθεσίμων και συντηρητικά, μικτά ή και αμιγώς μετοχικά κεφάλαια - που δημιουργήθηκαν σε συνέργεια με τον Όμιλο Groupama, ενώ τη διαχείριση τους ανέλαβε η Groupama Asset Management, θυγατρική του Ομίλου εξειδικευμένη στη διαχείριση περιουσίας, η οποία έλαβε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο της καλύτερης ευρωπαϊκής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων για τις επιδόσεις της επί 7 χρόνια.

• Ένα νέο προϊόν Υγείας, το Safe Life Care, που καλύπτει σημαντικές ανάγκες έναντι ετήσιου κατ’ αποκοπή ασφάλιστρου, καθώς επιτρέπει στους πελάτες, μεταξύ άλλων, να κάνουν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις μέχρι 3.000€ και check-up επιπλέον του ορίου αυτού.

• Μια νέα επιλογή που καθιστά ακόμα πιο ευέλικτο το Safe Life Premium, ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα που επιτρέπει στους ασφαλισμένους να επιλέξουν όποιο νοσηλευτικό ίδρυμα επιθυμούν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, παρέχοντας τους κάλυψη έως ένα €1 εκατ.

Αισθητά βελτιωμένα τεχνικά αποτελέσματα

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζουν στο σύνολό τους και τα τεχνικά αποτελέσματα της χρήσης 2010, παρά την αύξηση των αποζημιώσεων.

Στον κλάδο Πυρός, το εξαιρετικό τεχνικό αποτέλεσμα που κατέγραψε η εταιρία ευνοήθηκε από την απουσία μεγάλων ζημιών.

Πολύ ικανοποιητικά παρουσιάζονται τα τεχνικά αποτελέσματα και στον κλάδο Αυτοκινήτου, όπου η σωστή διαχείριση των ζημιών και ο καλός έλεγχος του τεχνικού ρίσκου επέτρεψαν στην εταιρία να διατηρήσει ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο.
Στον κλάδο Ζωής και ειδικότερα στις ασφαλίσεις Υγείας, αν και το χαρτοφυλάκιο χρειάζεται ακόμα προσεκτική παρακολούθηση, η Groupama Φοίνιξ άρχισε να καταγράφει τα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών που κατέβαλε.

Καθαρό αποτέλεσμα € 4,9 εκατ.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών σε συνδυασμό με τη βελτίωση των τεχνικών αποτελεσμάτων, αλλά και τη συγκράτηση των γενικών εξόδων της εταιρίας (παρά την αύξηση του πληθωρισμού και του ΦΠΑ) επέτρεψε στη Groupama Φοίνιξ να παρουσιάσει καθαρό αποτέλεσμα € 4,9 εκατ., έναντι € 1,1 εκατ. το 2009. Σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα αυτό επηρεάστηκε αρνητικά από μια πρόβλεψη για φορολογική οφειλή από προγενέστερη της εξαγοράς χρήση.

Μια αναπτυξιακή στρατηγική με επίκεντρο τους πελάτες

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χρήσης 2010, ο Γενικός Διευθυντής της Groupama Φοίνιξ, κ. Bertrand Woirhaye, δήλωσε:

«Είχαμε ως στόχο να ξεπεράσουμε το μέσο όρο ανάπτυξης της αγοράς μέσα σε τρία χρόνια και τα καταφέραμε. Κατά τα τρία χρόνια αυτά, η Groupama Φοίνιξ κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την αποδοτική της ανάπτυξη σε βάθος χρόνου. Με πολλά νέα ανταγωνιστικά προϊόντα, αλλά και καινοτόμες υπηρεσίες που δίνουν άλλη διάσταση στην ασφάλιση, με την κινητοποίηση των δικτύων της και την αποτελεσματική συγκράτηση των γενικών εξόδων της, η εταιρία ενίσχυσε την κερδοφόρα ανάπτυξη που άρχισε να παρουσιάζει από το 2009, συνεχίζοντας παράλληλα να δίνει προτεραιότητα στην συνετή διαχείριση και την πελατοκεντρική προσέγγιση.

Η στρατηγική αυτή αποφέρει καρπούς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και σήμερα αντιμετωπίζουμε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία από ισχυρότερη θέση. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με στόχο να κατακτήσουμε μια από τις 5 κορυφαίες θέσεις στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά. Οι στρατηγικοί άξονες της εταιρίας παραμένουν η διατήρηση της πελατειακής της βάσης, η κατάκτηση νέων μεριδίων αγοράς και η αύξηση της αποδοτικότητάς της. Προς τη κατεύθυνση αυτή, η Groupama Φοίνιξ θα συνεχίσει το έργο βελτιστοποίησης των οργανωτικών της δομών και εσωτερικών διαδικασιών, επενδύοντας περαιτέρω στην ποιότητα των υπηρεσιών της, στη διάθεση καινοτόμων και προσαρμοσμένων στην ελληνική αγορά ασφαλιστικών λύσεων, καθώς και στην ανάπτυξη των δικτύων της.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v