Creta Farms: Είσοδος στην αγορά της Αυστραλίας

Στην αγορά ελαιολάδου μπαίνει η Creta Farms μέσω της αγοράς της Αυστραλίας, η οποία αποτελεί την 15η αγορά που προσθέτει στο δίκτυό της, συνάπτοντας συμφωνία με τον όμιλο Agora Merchandising.

Creta Farms: Είσοδος στην αγορά της Αυστραλίας
Στην αγορά ελαιολάδου μπαίνει η Creta Farms μέσω της αγοράς της Αυστραλίας, η οποία αποτελεί την 15η αγορά που προσθέτει στο δίκτυό της, συνάπτοντας συμφωνία με τον όμιλο Agora Merchandising.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η νέα συνεργασία της Creta Farms, ξεκινά τον Ιούλιο του 2011 και αρχικά αφορά στην εξαγωγή 7 κωδικών τυποποιημένου ελαιολάδου με την ονομασία Creta Farms και τη διανομή τους από τον όμιλο Agora Merchandising σε Super-Markets, delicatessen και στο κανάλι HORECA. Σε δεύτερη φάση, το πλάνο για την Αυστραλία περιλαμβάνει επέκταση και στην κατηγορία των αλλαντικών, ακολουθώντας την επιτυχημένη συνταγή που έχει εφαρμοστεί στις υπόλοιπες διεθνείς αγορές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία. 

Σημειώνεται, ότι η νέα συμφωνία διευρύνει περαιτέρω το δίκτυο χωρών, όπου η κρητική εταιρεία έχει παρουσία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 15, ενώ στο μέλλον προβλέπεται η επέκταση του δικτύου διανομής σε oλόκληρη την Ωκεανία. Επίσης, υλοποιώντας το όραμά της για διάδοση της διατροφικής αξίας του κρητικού ελαιολάδου εισέρχεται για πρώτη φορά στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά του ελαιολάδου, με ένα πολύ υψηλής ποιότητας προϊόν.

Η δημιουργία της νέας αυτής γκάμας αρίστης ποιότητας κρητικού ελαιολάδου αποτελεί φυσική συνέχεια της πολύχρονης, βαθιάς γνώσης που έχει αποκτήσει η Creta Farms για το κρητικό αγνό παρθένο ελαιόλαδο, ως βασικό συστατικό της καινοτομίας της στα προϊόντα Εν Ελλάδι.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης δήλωσε σχετικά: "Αποδεικνύουμε με έργα ότι συνεχίζουμε τη δυναμική πορεία μας στις αγορές του εξωτερικού. Η κοινοπολιτεία της Αυστραλίας, η έκτη γεωγραφικά μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, αποτελεί μία πραγματική πρόκληση για την Creta Farms, καθώς απευθυνόμαστε σε μία αναπτυσσόμενη αγορά περίπου 30 εκατ. κατοίκων, με πολύ ισχυρή ελληνική κοινότητα και με ραγδαία αυξανόμενη κατανάλωση του ελαιολάδου, της τάξης, μέσα στη τελευταία διετία μόνο, του 20%. Η είσοδός μας στην Αυστραλία σηματοδοτεί ένα σημαντικό σταθμό στην ιστορία της εταιρείας μας, καθώς προχωρούμε στη δημιουργία μίας νέας γκάμας προϊόντων από εξαιρετικό παρθένο κρητικό λάδι και το εξάγουμε, πιστοί στο όραμα μας για διάδοση της μοναδικής διατροφικής αξίας του."

Η εταιρεία Agora Merchandising Group κατέχει ηγετική θέση στην αγορά της Ωκεανίας, καθώς αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς και διανομείς στους τομείς τροφίμων και ποτών στο κανάλι λιανικής, Super Markets και delicatessen, καθώς και στο κανάλι μαζικής εστίασης. Στην πλούσια ποικιλία προϊόντων που εισάγει και διανέμει, περιλαμβάνονται γνωστά ελληνικά brands, όπως το εμφιαλωμένο νερό ΑΥΡΑ, οι χυμοί Amita, τα αναψυκτικά ΕΨΑ και ΛΟΥΞ και η μπύρα CRAFT.

Στη συνεργασία της με την Creta Farms, αναφέρθηκε και ο Απόστολος Ηλιόπουλος, Marketing Director της Agora Merchandising Group, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά: "Η συμφωνία μας με την Creta Farms εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής επιλογής συνεργατών διεθνούς επιχειρηματικής εμβέλειας, με καινοτόμα, ποιοτικά προϊόντα. Είμαστε βέβαιοι ότι το σύνολο των Αυστραλών κι όχι μόνο η ελληνική κοινότητα, θα αγκαλιάσει το ελαιόλαδο της Creta Farms, για την εξαιρετική γεύση και εκλεκτή ποιότητα, που μόνο η μεσογειακή κρητική γη μπορεί να προσφέρει."

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2011, η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία με την ιταλική εταιρεία "Grandi Salumifici Italiani S.P.A" (GSI), τη μεγαλύτερη αλλαντοβιομηχανία της Ευρώπης, μέσω της οποίας αποκτά πρόσβαση στις αγορές της Ιταλίας και της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Σλοβένιας και της Κροατίας.

Τέλος, τονίζεται, ότι η Creta Farms, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε από την Κρήτη, αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο και πλέον εξειδικευμένο όμιλο επιχειρήσεων κρέατος και αλλαντικών στην Ελλάδα. Πλέον, έχει παρουσία σε 15 χώρες (Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισπανία, Σκανδιναβικές και Βαλτικές χώρες, Ιταλία, Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία και Αυστραλία), ενώ έχει κατοχυρώσει πατέντα ευρεσιτεχνίας για τα προϊόντα της σε 90 χώρες. Στόχος της Creta Farms είναι να πρωτοστατήσει στην παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή παράγοντας καινοτόμα προϊόντα που ενισχύουν το προφίλ των ελληνικών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v