Interamerican: Υψηλές επιδόσεις στο πρώτο 4μηνο

Ιδιαίτερα θετική είναι η οικονομική εικόνα του πρώτου τετραμήνου για την INTERAMERICAN με βάση τις φετινές προβλέψεις και σε σχέση με την κάμψη της αγοράς σε νέα παραγωγή κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Interamerican: Υψηλές επιδόσεις στο πρώτο 4μηνο
Ιδιαίτερα θετική είναι η οικονομική εικόνα του πρώτου τετραμήνου για την INTERAMERICAN με βάση τις φετινές προβλέψεις και σε σχέση με την κάμψη της αγοράς σε νέα παραγωγή κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
 
Η εταιρεία παρουσιάζει δυναμική επιστροφή στην κερδοφορία πάνω από τον στόχο της, που θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα εξαμήνου τόσο σε σύνολο καθαρών κερδών όσο και σε επαναλαμβανόμενα κέρδη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δικαιώνεται η στρατηγική επιλογή της ισόρροπης ανάπτυξης της πολυκαναλικής διανομής σε όλες τις προϊοντικές γραμμές, με τον κλάδο ζωής να φθάνει παραγωγικά στο 153% έναντι του φετινού στόχου, τον κλάδο υγείας στο 122%, τους κλάδους γενικών ασφαλειών στο 108% και τις ομαδικές ασφαλίσεις στο 267%.

Όσον αφορά την παραγωγή των καναλιών διανομής, το δίκτυο Agency τη εταιρείας διακρίνεται στους κλάδους ζωής και υγείας (182% και 116% αντίστοιχα έναντι στόχου τετραμήνου), το πρακτορειακό δίκτυο στις γενικές ασφάλειες (135%) και στην υγεία (199%) και οι συνεργαζόμενες τράπεζες στις γενικές ασφάλειες (129%).

Το συνολικό χαρτοφυλάκιο σε ασφάλιστρα του πρώτου τετραμήνου μαζί με τα επενδυτικά συμβόλαια είναι κατά 4% καλύτερο του στόχου, εξ αιτίας της πολύ καλής παραγωγής στους κλάδους ζωής και γενικών ασφαλειών. Ειδικότερα στις γενικές, πολύ σημαντική είναι η πρόσκτηση νέων πελατών, που στο τετράμηνο ξεπέρασαν τις 50 χιλιάδες.

Από την πορεία των πωλήσεων σε συνδυασμό με την εφαρμογή του πλάνου κερδοφορίας αποδεικνύεται εύστοχη η αναδιάρθρωση του δικτύου agency της INTERAMERICAN, που ολοκληρώθηκε το 2010, όπως επίσης και η αναδιαμόρφωση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας με εφαρμογή πολιτικής για τη μείωση του κινδύνου.
 
Σήμερα, η INTERAMERICAN εμφανίζει έναν ισχυρό ισολογισμό και δείκτη φερεγγυότητας 189%. Σημειώνεται ότι η INTERAMERICAN είναι μία από τις λίγες εταιρείες που συμμετείχαν με επιτυχία στα QIS 5 για το Solvency II, ενώ είχε συμμετάσχει και στα QIS 3 και QIS 4.

«Η οικονομική θέση της εταιρείας βασίζεται σε ένα συνετό σχέδιο, με το οποίο στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε απόλυτα τα χρήματα των ασφαλισμένων μας και να εγγυηθούμε τη σιγουριά σε κάθε ενδεχόμενη εξέλιξη» επισημαίνει ο Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN. Ο κ. Κώτσαλος τονίζει ότι μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον αβεβαιότητας η εταιρεία έχει κτίσει μια υγιή βάση αναφοράς με προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης στον διαμορφούμενο νέο χάρτη της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα και υπογραμμίζει τη δυναμική παρουσία της σε όλους τους κλάδους.

Εξάλλου ο κ. Thomas van Rijckevorsel, Πρόεδρος της INTERAMERICAN, μιλώντας πρόσφατα στα στελέχη της εταιρείας με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της βελτιστοποίησης των διαδικασιών και του πελατοκεντρισμού προς την κατεύθυνση της αξιοπιστίας. «Θέλουμε να είμαστε η ασφαλιστική εταιρεία που εμπιστεύονται οι πολίτες περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Rijckevorsel, επισημαίνοντας τη σταθερή υποστήριξη της μητρικής EUREKO προς την ΙΝΤΕRAMERICAN, δεδομένου ότι αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του ομίλου εκτός Ολλανδίας. Σημειώνεται ότι η EUREKO βρίσκεται σήμερα σε ισχυρή οικονομική θέση, έχοντας κεφάλαια 10,4 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη το 2010 1,2 δισ. ευρώ, με ασφαλιστική φερεγγυότητα 220%. Η μητρική εταιρεία της INTERAMERICAN αναβαθμίστηκε πέρυσι ως προς την πιστοληπτική ικανότητά της από την Standard & Poor’s σε Α+. Ο βασικός Μέτοχος της EUREKO, η ACHMEA –που γιορτάζει φέτος τα 200 χρόνια από την ίδρυσή της- απασχολεί 18.000 υπαλλήλους και οι πελάτες της στις Κάτω Χώρες ανέρχονται σε 8 εκατομμύρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v