Ηλεκτρονική: Απόφαση για reverse split (1ν/3π)

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών σήμερα 10 Ιουνίου αποφάσισε τη συνένωση μετοχών σε αναλογία 1ν/3π, την αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και την έκδοση ομολογιακού έως 14,8 εκ.

Ηλεκτρονική: Απόφαση για reverse split (1ν/3π)
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών σήμερα 10 Ιουνίου αποφάσισε τη συνένωση μετοχών σε αναλογία 1ν/3π,  την αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και την έκδοση ομολογιακού έως 14,8 εκ.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε η αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών από 0,34 Ευρώ σε 1,02 Ευρώ ανά μετοχή με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των μετοχών της Εταιρίας με αναλογία 1 νέα προς 3 παλαιές μετοχές (συνένωση μετοχών - reverse split), δηλαδή από 17.250.000 κοινές ονομαστικές μετοχές σε 5.750.000 κοινές ονομαστικές μετοχές.

Επίσης, αποφασίστηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Εταιρίας από 1,02 ευρώ σε 0,30 ευρώ με σκοπό το σχηματισμό ειδικού αποθεματικού.

Ακόμα, αποφασίστηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών από 1,02 Ευρώ σε 0,30 Ευρώ ανά μετοχή, και μεταφορά της διαφοράς που θα προκύψει σε ειδικό αποθεματικό, δηλαδή χωρίς να γίνει επιστροφή μετρητών ούτε αύξηση του αριθμού των υφιστάμενων μετοχών με την έκδοση νέων δωρεάν μετοχών. 

Επίσης, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και παροχή δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε (α) η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 6.500.000,10 Ευρώ με καταβολή μετρητών, με έκδοση 21.666.667 νέων κοινών άυλων ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 Ευρώ ανά μετοχή με τιμή διάθεσης 0,30 Ευρώ ανά μετοχή η οποία δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας θα διατεθούν στο σύνολό τους (αφαιρουμένων όμως των εξόδων έκδοσης) για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της Εταιρίας, σύμφωνα με την παραπάνω έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τέλος, αποφασίστηκε η έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου (Ομολογιακό Δάνειο) ανώτατου ποσού 14.800.000 ευρώ .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v