Σιδενόρ: Απόφαση για ομολογιακά έως 100 εκ.

Την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων, μέχρι του ποσού των 100.000.000 ευρώ, με σκοπό την αναχρηματοδότηση μέρους των δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρίας, ενέκρινε η Γ.Σ. της Σιδενόρ σήμερα 14 Ιουνίου.

Σιδενόρ: Απόφαση για ομολογιακά έως 100 εκ.
Την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων, μέχρι του ποσού των 100.000.000 ευρώ, με σκοπό την αναχρηματοδότηση μέρους των δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρίας. τα οποία θα καλυφθούν στο σύνολό τους από τράπεζες ενέκρινε η Γ.Σ. της Σιδενόρ σήμερα 14 Ιουνίου.

Η Γ.Σ. ενέκρινε την εκλογή των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ως εξής: ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΛΦΑΡΕΝΤΖΟ, ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΟΥΔΟΥΝΗ, ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΣΤΡΙΜΠΕΡ, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΣΣΑ, ΙΩΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΣΑΡΑΝΤΟ ΜΗΛΙΟ, ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΟΥΛΙΤΖΗ, ΑΝΔΡΕΑ ΚΥΡΙΑΖΗ, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τρίτης, 14 Ιουνίου 2011, το Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε κατά την αυτή ως άνω ημερομηνία και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
1. Γεώργιος Καλφαρέντζος, ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
2. Νικόλαος Κουδούνης, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
3. Σαράντος Μήλιος, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
4. Γεώργιος Σουλιτζής, ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
5. Βασίλειος Παπαντωνίου, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
6. Γεώργιος Πασσάς, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
7. Ιωάννης Οικονόμου, ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
8. Ανδρέας Κυριαζής, ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΛΟΣ
9. Ευστάθιος Στρίμπερ, ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΛΟΣ

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου λήγει την ημέρα σύγκλησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του έτους 2012.

Κατά τη χρήση 2010, ο Όμιλος Σιδενόρ παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση της εγχώριας οικονομίας και την υποτονική δραστηριότητα του κατασκευαστικού τομέα, αύξησε τους συνολικούς όγκους πωλήσεων του, κυρίως λόγω της διαφοροποίησης του σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας (πχ. ειδικοί χάλυβες, πλατέα προϊόντα), που απευθύνονται στις αγορές της Δ.Ευρώπης και κυρίως στη Γερμανική αγορά, καθώς και της γεωγραφικής του διείσδυσης σε νέες αγορές.

Σε ότι αφορά στην πορεία του Ομίλου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Σιδενόρ εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 31%, ο οποίος ανήλθε σε 271 εκ. ευρώ έναντι 207 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2010. Η ενίσχυση αυτή της δραστηριότητας αποδίδεται στον αυξημένο όγκο πωλήσεων έναντι του πρώτου τριμήνου 2010, κυρίως λόγω της αύξησης της ζήτησης για πλατέα προϊόντα και ειδικούς χάλυβες σε αγορές όπως της Δυτικής Ευρώπης, στην επιτυχημένη διείσδυση του Ομίλου Σιδενόρ σε νέες αγορές, καθώς και στην αύξηση του κύκλου εργασιών της Σωληνουργεία Κορίνθου, έναντι του πρώτου τριμήνου του 2010.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) κατέγραψαν αύξηση κατά 19,4% και ανήλθαν σε 12,7 εκ. ευρώ έναντι 10,6 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων του πρώτου τριμήνου 2011 διαμορφώθηκαν σε ζημίες 9,1 εκ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 7,8 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2010. Τέλος, αμετάβλητα παρέμειναν τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, τα οποία διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 7,6 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,0794 ευρώ ανά μετοχή) έναντι ζημιών 7,5 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,0785 ευρώ ανά μετοχή) το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Η Διοίκηση του Ομίλου, λαμβάνοντας υπόψη τις ευμετάβλητες συνθήκες και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, καθώς επίσης και τις συνέπειες της σημαντικής κάμψης της οικοδομής στην Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη συνεχή αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων και των υψηλών προδιαγραφών των παραγωγικών εγκαταστάσεων του Ομίλου, εστιάζοντας στην ενίσχυση των μεριδίων στα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, στη συνεχή βελτιστοποίηση του κόστους λειτουργίας, καθώς και στην περαιτέρω διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων του σε αγορές οι οποίες παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και αυξημένης ζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v