Κλωνατέξ: Τι ειπώθηκε στη γενική συνέλευση

Η εταιρία βρίσκεται σε απόλυτα οριακή κατάσταση, που με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα και την αδυναμία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κλωνατέξ στη Γ.Σ.

Κλωνατέξ: Τι ειπώθηκε στη γενική συνέλευση
Η εταιρία βρίσκεται σε απόλυτα οριακή κατάσταση, η οποία με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα και την αδυναμία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί και κατόπιν αυτού οι εξελίξεις είναι πλέον μη ελεγχόμενες, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κλωνατέξ κατά τη διάρκεια της Γ.Σ.

Συγκεκριμένα δεν έχουν συνταχθεί οι περιοδικές οικονομικές καταστάσεις του Α’τριμήνου 2011, γεγονός που προκάλεσε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας στο ΧΑ και υπο τις παρούσες συνθήκες , δεν προβλέπεται η δυνατότητα αντλησης ρευστότητας, προκειμένου η Εταιρεία να συνεχίσει την λειτουργια της.

Όπως τόνισε, μετά την ολοκλήρωση της υλοποίησης της συμφωνίας με τις κύριες πιστώτριες τράπεζες για την εξόφληση δανείων, με την μεταβίβαση της συμμετοχής στην ΑΛΝΤΕΜΑΡ και μέρους της συμμετοχής στην Α.Ε ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ, το σύνολο σχεδόν των τραπεζικών υποχρεώσεων έχει εξοφληθεί, εξακολουθούν όμως να υφίστανται σημαντικές οφειλές, αλλά και αδυναμία εξυπηρέτησης των τρεχουσών υποχρεώσεων.

Παράλληλα και επειδή το μόνο περιουσιακό στοιχείο της Εταιρείας είναι η συμμετοχή στην Α.Ε ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ, που είναι ενεχυρασμένη στις τράπεζες, δεν υπάρχει δυνατότητα άντλησης ρευστότητας.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ανέφερε ότι λόγω έλλειψης διαθεσίμων για την κάλυψη έστω μέρους των λειτουργικών εξόδων, η Εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία ΒΙΟΛΑΝ ΑΒΕΝΤΤΕ, η οποία της χορήγησε δάνειο συνολικού ποσού είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ. Η εν λόγω προσπάθεια βεβαίως δεν λύνει το πρόβλημα της Εταιρείας και δεν διαφαίνονται προοπτικές επίλυσής του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v