Kleemann: Εγκαίνια πύργου δοκιμών ανελκυστήρων

Τον πρώτο πύργο δοκιμών ανελκυστήρων στην Ελλάδα και τον τέταρτο μεγαλύτερο ιδιωτικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο εγκαινιάζει σήμερα στο Κιλκίς η εισηγμένη Kleemann. Δημιουργία παραγωγικής βάσης και στην Κίνα.

Kleemann: Εγκαίνια πύργου δοκιμών ανελκυστήρων
Τον πρώτο πύργο δοκιμών ανελκυστήρων στην Ελλάδα και τον τέταρτο μεγαλύτερο ιδιωτικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο εγκαινιάζει σήμερα στο Κιλκίς η εισηγμένη Kleemann. 

Ειδικότερα, ο πύργος προσφέρει τη δυνατότητα δοκιμών σε ανελκυστήρες με μεγάλες ταχύτητες, σε πρώτη φάση έως 6 μέτρα/δευτερόλεπτο. Δεδομένου ότι οι εν λόγω ανελκυστήρες εξυπηρετούν ουρανοξύστες έως και 100 ορόφων (300 μέτρων ύψους), με την επένδυση αυτή η διοίκηση της Kleemann έχει στόχο να καλύψει τις ανάγκες των μεγάλων αγορών των ΗΠΑ, της Μέσης και της Άπω Ανατολής.

Διαθέτοντας 18 ορόφους και πέντε φρεάτια δοκιμών, ο πύργος έχει ύψος 61 μέτρα. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2008 και ολοκληρώθηκε το 2010, ενώ η επένδυσή του ξεπέρασε τα 5 εκατ. ευρώ.

--- ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Στο μεταξύ, τη δημιουργία παραγωγικής βάσης και στην Κίνα δρομολογεί η διοίκηση της εταιρίας μέσω της θυγατρικής της Hong Kong Elevator Systems Limited. Με την επένδυση αυτή, ύψους 2 εκατ. ευρώ, ο όμιλος στοχεύει να διεισδύσει στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας και Ωκεανίας.

Οι προοπτικές ανάπτυξης της εν λόγω αγοράς είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς ήδη -λόγω της οικονομικής της ανάπτυξης και της αστυφιλίας που σημειώνεται- δημιουργεί το 50% της παγκόσμιας ζήτησης.

Η απόφαση αυτή αποδεικνύει για άλλη μία φορά τον εξωστρεφή χαρακτήρα της εταιρίας, η οποία εξάγει το 60% της παραγωγής της σε περισσότερα από 60 κράτη, διαθέτοντας θυγατρικές στην Τουρκία, στη Σερβία, στη Ρουμανία, την Αγγλία και στο Χονγκ Κονγκ και γραφεία πωλήσεων στις χώρες Γερμανία, Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μάλιστα, πρόσφατα, η διοίκηση αποφάσισε τη σύσταση γραφείου αντιπροσώπευσης στην Πολωνία. Παράλληλα, η Kleemann κατέχει ηγετική θέση στην Ελλάδα.

Τέλος, σημειώνεται πως το παγκόσμιας κυκλοφορίας αμερικανικό περιοδικό "Elevator World", που είναι το σημαντικότερο του κλάδου, στην τελευταία έκδοση του Ιουνίου 2011 κατατάσσει την Kleemann στις επτά σημαντικότερες εταιρίες παραγωγής ανελκυστήρων στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v