Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FF Group: Αντίξοες συνθήκες στην ελληνική αγορά

Την κακή εικόνα της εγχώριας κατανάλωσης προσπαθεί να υπερσκελίσει ο όμιλος F.F. Group ενισχύοντας τη δραστηριότητά του στην ταξιδιωτική αγορά.

FF Group: Αντίξοες συνθήκες στην ελληνική αγορά
Την κακή εικόνα της εγχώριας κατανάλωσης προσπαθεί να υπερσκελίσει ο όμιλος F.F. Group ενισχύοντας τη δραστηριότητά του στην ταξιδιωτική αγορά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν τα στελέχη της διοίκησής του, στο περιθώριο της τακτικής Γ.Σ., για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια στο α΄ τρίμηνο του 2011 παρουσιάστηκε αύξηση των πωλήσεων στο δίκτυο των ΚΑΕ.

Ειδικότερα, τον Μάιο παρατηρήθηκε άνοδος πωλήσεων κατά 25% παρά το γεγονός ότι η αύξηση της επιβατικής κίνησης ήταν μόνο 4,6%.

Παράλληλα, ο όμιλος προχωρά στην υποκατάσταση της χρήσης ασημιού και χρυσού με ατσάλι στα κοσμήματα της φίρμας Folli Follie, αποφεύγοντας έτσι τις διακυμάνσεις τιμών στα πολύτιμα μέταλλα και κερδίζοντας ταυτόχρονα μερίδιο αγοράς από τον ανταγωνισμό, που τιμολογιακά κινείται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο.

Η κίνηση δε αυτή αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα μικτά περιθώρια του κλάδου του ομίλου.

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά, η εταιρία, πέρα από τη λιανική και τη χονδρική, στρέφει το ενδιαφέρον της επίσης στην αξιοποίηση ειδικών τουριστικών υποδομών, όπως η Μαρίνα στη Βουλιαγμένη, για την οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον όταν ο διαγωνισμός προωθηθεί.

Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό, δίνεται έμφαση στην Ασία και ειδικότερα στην αγορά της Κίνας, όπου μετά τη συνεργασία με τη FOSUN αναμένεται να αναπτυχθούν συνέργειες.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσολιούτσο, οι δύο πλευρές συνεργάζονται επίσης στενά ώστε να διαμορφώσουν ένα τουριστικό πακέτο που θα απευθύνεται στους Κινέζους, αλλά θα περιλαμβάνει επιπλέον και αγοραστικές επιλογές, με σκοπό την προσέλκυσή τους στην Ελλάδα.

Στα τυπικά της συνέλευσης, εγκρίθηκαν η μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2010 και η αγορά ιδίων μετοχών έως 10%, με εύρος τιμών από 5 έως 25 ευρώ.

Τέλος, εγκρίθηκε η εκχώρηση εγγυήσεων έως το ποσό των 50 εκατ. ευρώ για τις θυγατρικές του ομίλου Ελληνικές Διανομές, Links of London, Elmec Romania και Elmec Bulgaria.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v