J&P Avax: Θα διεκδικεί μόνο κερδοφόρα έργα

Μόνο κερδοφόρα έργα θα διεκδικεί από εδώ και στο εξής ο όμιλος της J&P Avax, ενώ παράλληλα, θα επιδιώξει να ενισχύσει τη θέση του στον τομέα των παραχωρήσεων.

J&P Avax: Θα διεκδικεί μόνο κερδοφόρα έργα
Μόνο κερδοφόρα έργα θα διεκδικεί από εδώ και στο εξής ο όμιλος της J&P Avax, ενώ παράλληλα, θα επιδιώξει να ενισχύσει τη θέση του στον τομέα των παραχωρήσεων, καθώς επίσης στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας και της διαχείρισης κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών. 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης, όπου εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή (0,031 ευρώ το καθαρό μέρισμα, η πληρωμή στις 8 Ιουλίου), η διοίκηση της εισηγμένης υπογράμμισε ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου θα επηρεαστεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά και τον χρόνο επανέναρξης των έργων παραχώρησης.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του έτους, οι παραχωρησιούχοι βρίσκονται σε συζητήσεις με το υπουργείο υποδομών για την απεμπλοκή και τη συνέχιση χρηματοδότησης των 5 οδικών αξόνων, έχοντας πρόσφατα υπογράψει μνημόνιο συναντίληψης για την επίλυση του ζητήματος.

Ο όμιλος J&P Avax έχει αυτή τη στιγμή ανεκτέλεστο ύψους 1,7 δισ. ευρώ με το 41% της αξίας των έργων να αφορά σε υποδομές στο εξωτερικό.

--Μέρισμα

Το καθαρό ποσό (μέρισμα) το οποίο θα εισπράξουν οι μέτοχοι μετά την παρακράτηση φόρου 21%  θα ανέρχεται σε 0,0316 ευρώ ανά μετοχή από 0,040 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της Τρίτης 05 Ιουλίου 2011 (record date).

Από την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2011, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος χρήσης 2010.

Η καταβολή μερίσματος χρήσης 2010 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 από την Τράπεζα Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v