Εμφιετζόγλου: Η κρίση τελειώνει τους νταβατζήδες

Την εκτίμηση ότι η οικονομική κρίση θα βάλει τέλος στο φαινόμενο των νταβατζήδων στο τομέα τον δημοσίων έργων έκανε ο πρόεδρος της Μηχανικής κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης .

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Εμφιετζόγλου: Η κρίση τελειώνει τους νταβατζήδες
Την εκτίμηση ότι η οικονομική κρίση θα βάλει τέλος στο φαινόμενο των "νταβατζήδων" στο τομέα τον δημοσίων έργων έκανε ο πρόεδρος της Μηχανικής κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης

Ο κ Εμφιετζόγλου υποστήριξε ότι η σημερινή κατάσταση θα οδηγήσει σταδιακά σε αξιοκρατία, ενώ τόνισε ότι η εταιρεία του δεν μπήκε ποτέ σε παιχνίδια γύρω από τα δημόσια έργα, κάτι που όπως σημείωσε έκαναν κατά κόρον οι ανταγωνιστές του.

Σχετικά με την εξασφάλιση τραπεζικής χρηματοδότης για την εταιρεία του, ο επικεφαλής της Μηχανικής ανέφερε ότι οι διαδικασίες για την έκδοση ομολογιακού δανείου δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, καθώς οι τράπεζες δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

«Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή ωστόσο εκτιμώ ότι σε περίπου δύο μήνες θα έχουμε καταλήξει», δήλωσε ο κ Εμφιετζόγλου .

Επισημαίνεται ότι το ομολογιακό δάνειο θα ανέλθει περίπου στα 200 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 120-130 αφορούν καθαρό δανεισμό, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά επιμέρους δανειακά έξοδα.

Στη γενική συνέλευση η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας ανέρχεται στα 815 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που οφείλεται στον όμιλο αγγίζει τα 256 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 195 εκατ αφορούν οφειλές δημοσίου και τα 61 οφειλές ιδιωτών (40 εκατ. από τη Lamda Develoment από το έργο στην Πυλαία Θεσαλονικής)

Η Μηχανική ελπίζει ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες από τη δραστηριότητα της στο εξωτερικό. Πρόσφατα εξασφάλισε από τη ρωσική τράπεζα Legeon χρηματοδότηση για την κατασκευή του συγκροτήματος ΗΡΑ στη Μόσχα, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με την επίσης ρωσική τράπεζα SWEBA για τη χρηματοδοτική κάλυψη και του δεύτερου project που αναπτύσσει στη ρωσική πρωτεύουσα , το συγκρότημα Μέγας Αλέξανδρος

Τέλος για την εξασφάλιση προσωρινής ρευστότητας η Μηχανική πώλησε το υδροηλεκτρικό έργο στα Θεοδόκιανα αξίας 7,7 εκατ. ευρώ αλλά και μέρος μηχανολογικού εξοπλισμού της έναντι 8 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v