Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Με 93% η Credit Agricole μετά τη ΔΠ

Ολοκληρώθηκε στις 27/7 η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης της Credit Agricole για τις μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας.

Εμπορική: Με 93% η Credit Agricole μετά τη ΔΠ
Ολοκληρώθηκε στις 27/7 η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης της Credit Agricole για τις μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της CA, κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής, 2.729 μέτοχοι της εταιρείας, αποδέχθηκαν νόμιμα και έγκυρα τη δημόσια πρόταση, προσφέροντας συνολικά 10.222.678 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου 2% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Κατά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των μεταβιβαζόμενων μετοχών σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο πληροφοριακό δελτίο, η Credit Agricole θα κατέχει συνολικά 476.371.723 μετοχές, οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 93% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής.

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, η Credit Agricole σκοπεύει να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς. Συγκεκριμένα, σκοπεύει, εντός περιόδου τριών μηνών από τη λήξη της περιόδου αποδοχής, να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς υπολοίπων μετοχών της δημόσιας πρότασης, που δεν προσφέρθηκαν και μεταβιβάστηκαν σε αυτήν, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το τίμημα που θα καταβληθεί στους εναπομείναντες μετόχους της Εμπορικής θα είναι το ίδιο με αυτό που καταβλήθηκε στους αποδεχόμενους μετόχους, ήτοι 1,76 ευρώ τοις μετρητοίς ανά μεταβιβαζόμενη μετοχή της δημόσιας πρότασης.

Η περίοδος ενάσκησης του δικαιώματος εξαγοράς λήγει την Πέμπτη 27/10/2011.

*** Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Credit Agricole για τα αποτελέσματα της προαιρετικής δημόσιας πρότασης για τις μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v