Frigoglass: Αύξηση κερδών 30,1% στο εξάμηνο

Άνοδο της τάξης του 30,1% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Frigoglass το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης και διαμορφώθηκαν στα 19,266 εκατ. ευρώ.

Frigoglass: Αύξηση κερδών 30,1% στο εξάμηνο
Άνοδο της τάξης του 30,1% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Frigoglass το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης και διαμορφώθηκαν στα 19,266 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 36,7% στα 322,481 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν 18,3% υψηλότερα στα 50,031 εκατ. ευρώ.

Ο Πέτρος Διαμαντίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:

"H Frigoglass διατήρησε τη θετική τάση, με την αύξηση των πωλήσεων να προέρχεται από τον Κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης και κυρίως από την Ευρώπη καθώς και από την εξαιρετική επίδοση του Κλάδου Υαλουργίας. Ωστόσο, η ταχεία αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από τη συνεχιζόμενη βελτιστοποίηση των λειτουργικών δαπανών, περιόρισε την επίδραση της θετικής μόχλευσης του αυξημένου όγκου πωλήσεων.

Αναμένουμε το κόστος των πρώτων υλών να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα καθώς διανύουμε το εποχιακά πιο αδύναμο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Παραμένουμε επιφυλακτικοί απέναντι στις οικονομικές προοπτικές ορισμένων αγορών. Ωστόσο η παγκόσμια γεωγραφική παρουσία μας, η ηγετική μας θέση στον κλάδο ψύξης και οι σημαντικές σχέσεις με τις κορυφαίες εταιρείες ποτών και αναψυκτικών στον κόσμο, μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για την εξέλιξη της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας, και κατά συνέπεια της ικανότητάς μας να δημιουργήσουμε περαιτέρω αξία για τους μετόχους μας."

**** Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της Frigoglass

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v