Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank: Βολιδοσκοπεί την Proton Bank

Το Δ.Σ. της Attica Bank σήμερα 5 Αυγούστου 2011 αποφάσισε και ανέθεσε στον πρόεδρο κ. Ιωάννη Γαμβρίλη τη διερεύνηση ενδεχόμενων στρατηγικών συνεργασιών και συνεργειών με την Proton Bank, μετά τη διενέργεια σχετικών ελέγχων.

Attica Bank: Βολιδοσκοπεί την Proton Bank
Με διαδικασίες εξπρές τρέχουν οι συζητήσεις μεταξύ Attica Bank και Proton Bank καθώς τρεις ημέρες μετά την επίσημη δήλωση της πρώτης ότι θα διερευνήσει το ενδεχόμενη συγχώνευσης με τη δεύτερη, συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό της Συμβούλιο εξουσιοδοτώντας τον πρόεδρό της να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. της Attica Bank κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να ανατεθεί στον πρόεδρο της, κ. Ιωάννη Γαμβρίλη, η διερεύνηση ενδεχόμενων στρατηγικών συνεργασιών και συνεργειών με την Proton Bank, μετά από διενέργεια σχετικών ελέγχων, όπως οικονομικού, φορολογικού και νομικού.

Το έργο του Προέδρου Δ.Σ. θα συνδράμει Επιτροπή υπό την προεδρία του, αποτελούμενη από τα ακόλουθα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: κ.κ. Ιωάννη Ιωαννίδη και Αλέξανδρο Αντωνόπουλο.

Βάσει της ανακοίνωσης η Attica θα αναθέσει σε ελεγκτική εταιρεία τη διενέργεια due diligence από τα αποτελέσματα του οποίου θα αποφασισθεί και πως θα προχωρήσει η συγχώνευση.

Με δεδομένο ότι αναμένεται η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της αύξησης κεφαλαίου της Proton Bank, υπάρχει η αναγκαία προεργασία για να τρέξουν μετά τη διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου γρήγορα οι διαδικασίες.

Στελέχη της Αττικής εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν οι αναγκαίες πληροφορίες για να ληφθούν οι αποφάσεις. Δηλαδή αν θα προχωρήσει η συγχώνευση και κυρίως αν αυτή θα γίνει σε δύο στάδια (αύξηση στην Proton με είσοδο της Αττικής ή του ΤΣΜΕΔΕ ως στρατηγικού επενδυτή) ή σε ένα (κάλυψη της αύξησης από την Αττικής και εν συνεχεία απορρόφηση της Proton).

Η απόφαση για διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου, ήλθε μια ημέρα μετά τις δηλώσεις στη Βουλή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου, που προανήγγειλαν την συγχώνευση.

«Η Τράπεζα Αττικής θα κάνει μία συμφέρουσα επιλογή προς όφελος των μετόχων της που είναι ασφαλιστικά ταμεία και προς όφελος των καταθετών και δευτερευόντως των εργαζομένων σε αυτή τη μικρή τράπεζα που θα απορροφήσει, εάν ευδοκιμήσουν οι συνομιλίες και αν κριθεί συμφέρουσα αυτή η συναλλαγή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ο ίδιος σε άλλη αποστροφή του αφού διαβεβαίωσε ότι η Proton αποτελεί μια απολύτως ασφαλής τράπεζα καθώς αυτό διασφαλίζεται από το ευρωσύστημα και την Τράπεζα της Ελλάδος ανέφερε ότι η Proton τελεί υπό συγχώνευση. Η συνολική τοποθέτηση Βενιζέλου άφησε στην αγορά την αίσθηση ότι η πολιτική ηγεσία επιθυμεί μια γρήγορη λύση στις συζητήσεις μεταξύ Attica Bank και Proton Bank

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v