Τεχνικές Εκδόσεις: Στις 24/8 η ΓΣ για ΑΜΚ

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καλείται να αποφασίσει η ΓΣ της εταιρίας "Τεχνικές Εκδόσεις" στις 24 Αυγούστου 2011. Επιπλέον η εταιρία επισημαίνει ότι συνεχίζει τις προσπάθειες συμπίεσης του κόστους λειτουργίας.

Τεχνικές Εκδόσεις: Στις 24/8 η ΓΣ για ΑΜΚ
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καλείται να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση της εταιρίας "Τεχνικές Εκδόσεις" στις 24 Αυγούστου 2011. Επιπλέον η εταιρία επισημαίνει ότι συνεχίζει τις προσπάθειες συμπίεσης του κόστους λειτουργίας.

Αναλυτικά όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρία:

Οι μετοχές της μητρικής εταιρίας έχουν υπαχθεί από την 08 Απριλίου 2011 στην κατηγορία επιτήρησης με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών χρήσης 2010 προς ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της 31/12/2010, βάση της από 07 Απριλίου 2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α.

Οι ζημιές αποδίδονται κυρίως στις συνέπειες των τρεχουσών αρνητικών οικονομικών συγκυριών οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις επί των εσόδων του ομίλου που προέρχονται κυρίως από διαφήμιση.

Η διοίκηση αναγνωρίζοντας τις συνέπειες αυτές και εντοπίζοντας τα αίτια επικέντρωσε τις προσπάθειες της στη συμπίεση του κόστους λειτουργίας των εταιριών.

Το σύνολο των προαναφερομένων περικοπών έχει σχεδόν ήδη δρομολογηθεί και ισχύει από τους πρώτους μήνες του 2011. Παρά ταύτα βέβαια η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, και εξαιτίας της συνεχούς ροής νομοθετικών μεταβολών και φορολογικών επιβαρύνσεων, είναι ιδιαιτέρως αβέβαιη.

Ανάλογα με την διαμόρφωση των εσόδων της Εταιρίας από διαφήμιση και κυκλοφορία, για τα οποία λόγω της προαναφερόμενης κατάστασης δεν είναι δυνατόν να προκύψουν ασφαλείς
εκτιμήσεις, θα αξιολογηθεί από την Διοίκηση η λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρίας και του Ομίλου.

Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας με την από 18/07/2011 απόφασή του συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας για την 24/08/2011 με θέμα, εκτός των άλλων, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v