ΟΠΑΠ: Πώς θα χρηματοδοτήσει τα νέα projects

Τους τρόπους χρηματοδότησης των νέων projects περιέγραψε η διοίκηση του ΟΠΑΠ στο conference call, ενώ αναφέρθηκε στην πορεία του KINO, στο βιντεολόττο και στις νέες διαπραγματεύσεις για επιμήκυνση του μονοπωλίου.  

ΟΠΑΠ: Πώς θα χρηματοδοτήσει τα νέα projects
Τραπεζικός δανεισμός ή εταιρικό ομόλογο είναι οι δύο τρόποι τους οποίους εξετάζει η διοίκηση του ΟΠΑΠ για την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού conference call του οργανισμού.

Όπως σημειώνει η Eurobank Sec., οι χρηματοδοτικές ανάγκες, το ύψος των οποίων θα καθοριστεί και από τη μερισματική πολιτική του οργανισμού, αφορούν κατ' αρχάς στη χρηματοδότηση νέων projects, όπως το Ξυστό για το οποίο η περίπτωση ενός joint venture δεν αποκλείστηκε. Κατά τη χρηματιστηριακή, ο ΟΠΑΠ είναι πιθανό να προχωρήσει σε περικοπή του προς διανομή μερίσματος για να βρει την απαιτούμενη ρευστότητα. 

Σε ό,τι αφορά το βιντεολόττο, το business plan θα παρουσιαστεί στους μετόχους για έγκριση, λόγω της υπολογίσιμης επένδυσης που θα χρειαστεί, ενώ η διοίκηση ανέφερε πως είναι πιθανόν στο project να συνεργαστεί με 2 - 3 τεχνολογικούς εταίρους, σύμφωνα με το πρωινό report της Proton Bank

Για το KINO, η διοίκηση ανέφερε πως εκτιμά βελτίωση της εικόνας για το δεύτερο εξάμηνο του 2011, καθώς μάλιστα ο οργανισμός προτίθεται να αυξήσει τις ώρες διαπραγμάτευσης από τον Σεπτέμβριο. Το Joker και το Προπογκόλ σχεδιάζεται να καταστούν ελκυστικότερα για το κοινό, ενώ η απόδοση των νέων Monitor και Go Lucky έχει οριστεί στο 69%.

Τέλος, όπως αναφέρει η Proton Bank, σε ό,τι αφορά την πιθανή επέκταση του μονοπωλίου για δέκα ακόμη χρόνια πέρα από το 2020, η διοίκηση είπε ότι θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση εντός του Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v