Σιδενόρ: Στα €18 εκατ. διευρύνθηκαν οι ζημίες

Ζημίες ύψους 18 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,187 ευρώ ανά μετοχή) στο α' εξάμηνο του 2011 έναντι ζημιών 0,2 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,0022 ευρώ ανά μετοχή) το πρώτο εξάμηνο του 2010, ανακοίνωσε η Σιδενόρ.

Σιδενόρ: Στα €18 εκατ. διευρύνθηκαν οι ζημίες
Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων του πρώτου εξαμήνου 2011 του Ομίλου Σιδενόρ διαμορφώθηκαν σε ζημίες 22,7 εκ. ευρώ έναντι κερδών ύψους 1,6 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2010. Αντίστοιχα, τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 18 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,187 ευρώ ανά μετοχή) έναντι ζημιών 0,2 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,0022 ευρώ ανά μετοχή) το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Αύξηση κατά 31,5% κατέγραψε κατά το εξάμηνο του 2011 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Σιδενόρ, ανερχόμενος σε 622 εκ. ευρώ έναντι 473 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2010. Αντίθετα τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) κατέγραψαν μείωση κατά 41,4% και ανήλθαν σε 23,9 εκ. ευρώ έναντι 40,8 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Η Σιδενόρ αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι η σημαντική ενίσχυση της δραστηριότητας, τόσο στο πρώτο τρίμηνο όσο και στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περιόδους του 2010, οφείλεται κυρίως στην επιτυχή υλοποίηση της στρατηγικής του Ομίλου τόσο για ενίσχυση της παρουσίας του στις υφιστάμενες αγορές, όσο και για διείσδυση σε νέες αγορές υψηλής ζήτησης, όπως σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Η αυξημένη αυτή ζήτηση οφείλεται στα πλατέα προϊόντα και τους ειδικούς χάλυβες, καθώς και στη σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της θυγατρικής Σωληνουργεία Κορίνθου. Σημειώνεται όμως ότι η συνεχιζόμενη υποτονική δραστηριότητα του κατασκευαστικού τομέα στην εγχώρια αγορά, σε συνδυασμό με την προσπάθεια διατήρησης της ανταγωνιστικότητας στις νέες γεωγραφικές αγορές, οδήγησε σε υποχώρηση των περιθωρίων κέρδους κατά το εξάμηνο του 2011.

Η Διοίκηση του Ομίλου, σημειώνει η ανακοίνωση, εξετάζοντας τις τρέχουσες συνθήκες στην παγκόσμια αγορά και ειδικότερα στις αγορές όπου δραστηριοποιείται, έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές που απορροφούν σημαντικό μέρος της ζήτησης. Παράλληλα, οι διαρκείς επενδύσεις στην παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, στη συνεχή μείωση του λειτουργικού κόστους, στην ενίσχυση του δικτύου πωλήσεων και διανομής και η πολυετής εμπειρία στις διεθνείς αγορές, αποτελούν τα εχέγγυα για τη μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου Σιδενόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v