Alapis: Την αύξηση κεφαλαίου αποφάσισε η ΓΣ

Την ΑΜΚ κατά €98.060.022 με την καταβολή μετρητών, την έκδοση 326.866.740 μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,3 ευρώ η κάθε μία και σε αναλογία 20 νέες προς 3 υφιστάμενες μετοχές, ενέκρινε μεταξύ άλλων η ΓΣ των μετόχων της Alapis.

Alapis: Την αύξηση κεφαλαίου αποφάσισε η ΓΣ
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 98.060.022 ευρώ με την καταβολή μετρητών, την έκδοση 326.866.740 μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,3 ευρώ η κάθε μία και σε αναλογία 20 νέες προς 3 υφιστάμενες μετοχές, ενέκρινε μεταξύ άλλων η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Alapis.

Αναλυτικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

Λήψη νέας απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με καταβολή μετρητών, για την παροχή δικαιώματος προτίμησης στους παλαιούς μετόχους και την έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών. Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας. 

 
Η Ε.Γ.Σ. ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά €98.060.022 με την καταβολή μετρητών, την έκδοση 326.866.740 νέων κοινών άυλων ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μία και αναλογία 20 Νέες Μετοχές προς 3 υφιστάμενες μετοχές, δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της στην συνέχεια εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να προσδιορίσει την τιμή διάθεσης ανά Νέα Μετοχή , η οποία θα μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των υφιστάμενων μετοχών της Εταιρείας κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης και σε κάθε περίπτωση όχι μικρότερη από €0,30, εντός χρονικού διαστήματος ενός έτους από την ημερομηνία λήψης της παρούσας απόφασης της, καθώς και να καθορίσει τις προθεσμίες για την καταβολή του κεφαλαίου και την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης όπως και τις λοιπές λεπτομέρειες της ΑΜΚ.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου κατά το άρθρο 11 του Κ.Ν. 2190/1920 (τετράμηνη προθεσμία πλέον δυνατότητας παράτασης για άλλον ένα μήνα) θα αρχίζει από τη λήψη της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, με την οποία θα καθοριστεί η Τιμή Διάθεσης. Η τυχόν διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των Νέων Μετοχών και της Τιμής Διάθεσής τους θα πιστωθεί στον λογαριασμό Ιδίων Κεφαλαίων «Υπέρ το άρτιο».

Επιπλέον, η Ε.Γ.Σ. ενέκρινε την πώληση των δικαιωμάτων προτίμησης που αντιστοιχούν στις συνολικά 1.789.468 ίδιες μετοχές της Εταιρείας κατά την περίοδο διαπραγμάτευσης αυτών των δικαιωμάτων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εφόσον δεν έχουν διατεθεί προηγουμένως οι μετοχές αυτές σε τυχόν ενδιαφερόμενους τρίτους επενδυτές και τέλος ενέκρινε τις σχετικές τροποποιήσεις του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Σημειώνεται ότι της ψηφοφορίας απείχαν 2 μέτοχοι εκπροσωπούντες 5.611 μετοχές, ήτοι 0,04% επί των παρισταμένων μετόχων. Δεν έλαβαν χώρα άλλες ανακοινώσεις κατά τη συνεδρίαση αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v