Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTΕ: Περιμένει έως αύριο τις προτάσεις ΟΜΕ - ΟΤΕ

Προθεσμία έως αύριο Τετάρτη, 31 Αυγούστου, έδωσε χθες η διοίκηση του ΟΤΕ στην Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Οργανισμό προκειμένου να παρουσιάσει τις προτάσεις της σχετικά με το μέλλον 300 εργαζομένων.

  • της Μάρως Τσαντήλα
OTΕ: Περιμένει έως αύριο τις προτάσεις ΟΜΕ - ΟΤΕ
Προθεσμία έως αύριο Τετάρτη, 31 Αυγούστου, έδωσε χθες η διοίκηση του ΟΤΕ στην Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Οργανισμό προκειμένου να παρουσιάσει τις προτάσεις της σχετικά με το μέλλον των 300 εργαζομένων, οι οποίοι απασχολούνται στα 138 καταστήματα και σημεία εξυπηρέτησης πελατών που έχει αποφασιστεί να κλείσουν για εμπορικούς λόγους.

Σε περίπτωση όπου η ΟΜΕ - ΟΤΕ δεν καταθέσει ούτε αύριο τις προτάσεις της, η διοίκηση του ΟΤΕ φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού της χωρίς να δώσει άλλα περιθώρια διαπραγμάτευσης, καθώς θεωρεί ότι η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ ακολουθεί παρελκυστική πολιτική σε σχέση με το θέμα αυτό.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν χθες εκ νέου και η αντιπροσωπεία του ΟΤΕ ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι κανείς από τους 300 εργαζομένους, οι οποίοι θίγονται λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων, δεν θα χάσει τη δουλειά του, αλλά όλοι θα μετατεθούν σε άλλες θέσεις, σύμφωνα με τον κανονισμό μετάθεσης που ισχύει για το προσωπικό του Οργανισμού.

Με βάση αυτόν, για την πλειονότητα των εργαζομένων δεν θα υπάρξει δραστική αλλαγή γιατί θα συνεχίσουν να εργάζονται στον ΟΤΕ, κοντά στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, σε θέσεις που θα προσεγγίζουν είτε το αντικείμενο εργασίας που είχαν έως τώρα είτε τις γνώσεις που διαθέτουν, εφόσον δεν υπάρχει θέση σχετική με το αντικείμενο εργασίας τους.
Ωστόσο, από την πλευρά της ΟΜΕ - ΟΤΕ
δεν κατατέθηκαν προτάσεις για το θέμα αυτό, παρά τις δεσμεύσεις της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ομοσπονδίας.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η διοίκηση του ΟΤΕ φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει πλέον με γοργό ρυθμό στην υλοποίηση του σχεδιασμού της. Για τον λόγο αυτόν, έχει δώσει επίσης έως αύριο προθεσμία στην ΟΜΕ - ΟΤΕ να την ενημερώσει πότε ακριβώς θα είναι έτοιμη να καταθέσει τις προτάσεις της για τη μείωση του κόστους προσωπικού και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Η αρχική προθεσμία που είχε δώσει η διοίκηση ώστε να υπάρξει συμφωνία για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας εκπνέει αύριο, αλλά οι δύο πλευρές έως τώρα δεν έχουν καταφέρει να βρουν κανένα σημείο επαφής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v