Ridenco: Διεύρυνση ζημιών στο εξάμηνο 2011

Διεύρυνση ζημιών παρουσίασε η εταιρία Ridenco στο α' εξάμηνο του 2011, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Οι ενέργειες που πραγματοποιεί η εταιρία για την άρση της μετοχής της από την κατηγορία της Επιτήρησης.

Ridenco: Διεύρυνση ζημιών στο εξάμηνο 2011
Διεύρυνση ζημιών παρουσίασε η εταιρία Ridenco στο α' εξάμηνο του 2011, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Οι ενέργειες που πραγματοποιεί η εταιρία για την άρση της μετοχής της από την κατηγορία της Επιτήρησης.

Σημειώνεται, ότι το ΔΣ του ΧΑ στην συνεδρίαση του της 9.4.2010 αποφάσισε την υπαγωγή των μετοχών της εταιρίας στην Κατηγορία Διαπραγμάτευσης «Επιτήρηση» καθώς σύμφωνα με την παράγραφο 3.1.2.5.(1).β) διαπιστώθηκε ότι οι ζημίες της χρήσης 2009 υπερέβαιναν το 30% της Καθαρής Θέσης σε ενοποιημένη βάση χωρίς παράλληλα η Εταιρεία να έχει προχωρήσει στην δημοσιοποίηση πρόσκλησης Γενικής Συνέλευσης για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. 

Στο πρώτο εξάμηνο του 2011 ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου εμφάνισε πτώση κατά 46,5% οφειλομένη κατά κύριο λόγο στην μείωση του κύκλου εργασιών της τελούσας σε καθεστώς συνδιαλλαγής του Αρθρου 99 του Ν.3588/2007, θυγατρικής εταιρείας Ridenco Commercial A.E. κατά 57,81%, που προκλήθηκε από την πτώση των χονδρικών και λιανικών πωλήσεων της συνεπεία μη διαθέσιμων γραμμών πιστοδοτήσεων για την διενέργεια εισαγωγών ειδών ανοιξιάτικης / θερινής περιόδου 2011, της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, της διενέργειας προσφορών στον καταναλωτή και της μείωσης του αριθμού των καταστημάτων της θυγατρικής.

Όσον αφορά τον κύκλο εργασιών εξωτερικού παρουσίασε και αυτός μείωση κατά 35,8% λόγω της διακοπής λειτουργίας καταστημάτων κύρια σε Ιταλία και Ρουμανία.

Οι επιτευχθείσες οικονομίες κατά €5,22 εκατ. περίπου από τα Έξοδα Διοίκησης και Διάθεσης σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2010 δεν κατέστη δυνατό να αντισταθμίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις από την μείωση του Κύκλου Εργασιών και την συναρτώμενη συρρίκνωση Μικτού Κέρδους, με αποτέλεσμα ο Όμιλος να παρουσιάσει ζημίες της τάξης των € 5,7 εκατ. περίπου έναντι ζημιών €1,2 εκατ. περίπου σε λειτουργικό επίπεδο (ΕΒΙΤDΑ) και αύξηση των ζημιών του μετά από φόρους στα €15,8 εκατ. περίπου έναντι ζημιών €4,19 εκατ. περίπου για το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Με δεδομένα την μη ολοκλήρωση μέχρι σήμερα των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές της Ridenco Commercial A.E., την καταγγελία των συμβάσεων συνεργασίας από τους αλλοδαπούς οίκους, την αβεβαιότητα για την συνέχιση της δραστηριότητας του Ομίλου εν μέσω συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, την επακόλουθη απομείωση της αξίας των θυγατρικών της Εταιρείας και τα προκύψαντα αρνητικά Ίδια Κεφάλαια της Εταιρείας ποσού €6,9 εκατ. στις 30.6.2011, η Διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι, ανεξάρτητα από την λήψη πρόσθετών μέτρων εξοικονόμησης κόστους, η ενίσχυση των Ιδίων Κεφαλαίων της Εταιρείας σε σχέση με την διαδικασία συνδιαλλαγής της Ridenco Commercial A.E. αποτελεί προϋπόθεση για την εξυγίανση του Ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v