Κοινή γραμμή από εργαζομένους σε Wind-Vodafone

Κοινή στρατηγική σχεδιάζουν να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind, οι οποίοι έχουν θορυβηθεί ιδιαίτερα από την πιθανότητα να προκύψουν μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας.

Κοινή γραμμή από εργαζομένους σε Wind-Vodafone
Κοινή στρατηγική σχεδιάζουν να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind, οι οποίοι έχουν θορυβηθεί ιδιαίτερα από την πιθανότητα να προκύψουν μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας σε περίπτωση όπου οι συζητήσεις των δύο επιχειρήσεων καταλήξουν σε κοινό εταιρικό σχήμα.

Τα δύο σωματεία, τα οποία κάνουν λόγο για κοινή επίθεση που δέχονται, την Παρασκευή πραγματοποίησαν την πρώτη τους κοινή συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, με βασικό αντικείμενο την προστασία των θέσεων εργασίας.

Το σωματείο εργαζομένων στη Vodafone θα πραγματοποιήσει αύριο το απόγευμα έκτακτη γενική συνέλευση στο Χαλάνδρι προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τις εξελίξεις και της επιπτώσεις της πιθανής συγχώνευσης - εξαγοράς, ενώ αντίστοιχη ενημερωτική συνάντηση έχει ήδη κάνει και το σωματείο των εργαζομένων στη Wind.

Οι εργαζόμενοι και των δύο εταιριών ζητούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας καθώς, όπως τονίζουν, υπό τις παρούσες εργασιακές και οικονομικές συνθήκες κάθε ένας από τις δύο εταιρίες που θα χάσει τη δουλειά του απειλείται από μακροχρόνια ανεργία, από δραματική μείωση του βιοτικού του επιπέδου και από φτώχεια.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι, αφότου έγινε γνωστό ότι οι δύο επιχειρήσεις βρίσκονται σε συζητήσεις για ενδεχόμενη επιχειρηματική συνεργασία, ο διευθύνων σύμβουλος της Wind, κ. Νάσος Ζαρκαλής, με επιστολή του προς το προσωπικό της εταιρίας κάλεσε τους εργαζομένους να μην παρασυρθούν από τη σεναριολογία, αφού, όπως επισήμανε, αν χαθεί ο ρυθμός με τον οποίο λειτουργεί η εταιρία, τότε οι επιπτώσεις θα είναι πολύ επώδυνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v