Κεράνης: Στις 21/9 ο νέος πλειστηριασμός

Στις 21 Σεπτεμβρίου στο Ειρηνοδικείο του Πειραιά θα τεθούν εκ νέου σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό τα περιουσιακά στοιχεία της Καπνοβιομηχανίας Κεράνη, τα οποία αποτιμώνται πλέον στα 14,132 εκατ. ευρώ.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Κεράνης: Στις 21/9 ο νέος πλειστηριασμός
Στις 21 Σεπτεμβρίου στο Ειρηνοδικείο του Πειραιά θα τεθούν εκ νέου σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό τα περιουσιακά στοιχεία της Καπνοβιομηχανίας Κεράνη, τα οποία αποτιμώνται πλέον στα 14,132 εκατ. ευρώ, όταν στον προηγούμενο πλειστηριασμό, ο οποίος είχε αποβεί επί της ουσίας άγονος, η αποτίμησή τους ήταν 16 εκατ. ευρώ.

Από την επιτυχή ή μη έκβαση του πλειστηριασμού, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο όγδοος κατά σειρά (έβδομος τυπικά, γιατί ένας δεν έγινε), θα εξαρτηθεί το αν θα καλυφθούν οι απαιτήσεις και τα δεδουλευμένα των πρώην εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας, τα οποία φθάνουν συνολικά στα 12 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον, αν και άτυπο ακόμη, φέρεται να έχει εκδηλώσει για το σύνολο των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων της καπνοβιομηχανίας ιταλική εταιρία, ενώ υπάρχει και Αμερικανός επενδυτής, που φέρεται να ενδιαφέρεται για το ακίνητο στον Πειραιά, για το οποίο έχει ζητήσει και έχει λάβει τις κατόψεις.

Στον νέο πλειστηριασμό, όπως προβλέπεται από τον νόμο, η τιμή πρώτης προσφοράς για τα εν λόγω ακίνητα, εργοστάσια, μηχανήματα και σήματα είναι 10% - 20% χαμηλότερη από τον προηγούμενο.

Συγκεκριμένα, θα τεθούν σε πλειστηριασμό το εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας που βρίσκεται στον Πειραιά επί της οδού Αθηνών 39, το οποίο αποτελείται από οικόπεδο έκτασης 4.729 τ.μ., και κτίσματα συνολικής επιφάνειας 29.434 τ.μ., τα οποία αποτιμώνται στα 9,087 εκατ. ευρώ από 10,1 εκατ. ευρώ που ήταν η αποτίμηση στον προηγούμενο πλειστηριασμό.

Επίσης, ο πλειστηριασμός αφορά σε εργοστάσιο στη θέση Γλύφα του δήμου Ανθηδώνος του νομού Ευβοίας, το οποίο είναι εφαπτόμενο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Χαλκίδας και αποτελείται από γήπεδο έκτασης 123.002 τ.μ. και κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 34.640 τ.μ., με τιμή 3,212 εκατ. ευρώ από 3,7 εκατ. ευρώ στον προηγούμενο πλειστηριασμό, καθώς και σε κινητά περιουσιακά στοιχεία παραγωγικής μονάδας της εταιρίας, όπως μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οποία αποτιμώνται πλέον προς 704 χιλ. ευρώ.

Εκτός όμως από τα εν λόγω ακίνητα και κινητά στοιχεία, στον πλειστηριασμό μπαίνουν και τα σήματα της Καπνοβιομηχανίας Κεράνη, η αποτίμηση των οποίων ανέρχεται στο 1,128 εκατ. ευρώ έναντι 1,4 εκατ. ευρώ που ήταν στον πλειστηριασμό του περασμένου Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v