Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom IT: Συμμετοχή σε συνέδριο στη Γλασκώβη

Η Intracom IT Services, συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο παγκόσμιο συνέδριο των Πιστωτικών Ενώσεων στη Γλασκώβη, το οποίο διοργάνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Πιστωτικών Ενώσεων.

Intracom IT: Συμμετοχή σε συνέδριο στη Γλασκώβη
Η Intracom IT Services, συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο παγκόσμιο συνέδριο των Πιστωτικών Ενώσεων στη Γλασκώβη, το οποίο διοργάνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Πιστωτικών Ενώσεων (World Council of Credit Unions). Ήταν και φέτος η μόνη ελληνική συμμετοχή στο παγκόσμιο αυτό συνέδριο, το οποίο συγκέντρωσε 1.700 επαγγελματίες του χώρου από 62 χώρες παγκοσμίως.

Ο Όμιλος Intracom IT SERVICES, έχει αναπτύξει ένα κατάλληλο σύστημα, το προϊόν PROFITS® for Credit Unions, αποκλειστικά για την παγκόσμια αγορά των πιστωτικών ενώσεων. Είναι σχεδιασμένο να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες των 52.945 πιστωτικών ενώσεων σε 100 χώρες παγκοσμίως, όπως διαχείριση μελών, καταθέσεις, δάνεια και οποιαδήποτε άλλη τραπεζική λειτουργία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Πιστωτικών Ενώσεων (WOCCU), η αγορά των πιστωτικών ενώσεων το τέλος του 2010 αριθμούσε 188 εκατ. μέλη σε 100 χώρες παγκοσμίως, ενώ είχε $1.5 τρις δολάρια ενεργητικό (assets). Μία πιστωτική ένωση είναι ένα συνεταιριστικό (coop) χρηματοοικονομικό ίδρυμα, το οποίο ανήκει και ελέγχεται από τα μέλη του. Αυτό που διαφοροποιεί τις πιστωτικές ενώσεις από τις τράπεζες είναι το μικρότερο μέγεθός τους, καθώς και το γεγονός ότι ο πελάτης είναι παράλληλα και μέλος της πιστωτικής ένωσης.

Το PROFITS® for Credit Unions βασίστηκε στο επιτυχημένο Core Banking σύστημα PROFITS® του Ομίλου, το οποίο αριθμεί δεκάδες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Παράλληλα, επιτρέπει στις πιστωτικές ενώσεις να ανταποκρίνονται άμεσα στις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, δημιουργώντας και προσφέροντας νέα πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες προς τους πελάτες/μέλη της, μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος υλοποίησής τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intracom IT SERVICES, κ. Αθανάσιος Κωτσής, δήλωσε: «Συνεπείς με τη γενικότερη στρατηγική του Ομίλου μας για τη συνεχή επέκταση και διαφοροποίηση της διεθνούς δραστηριοποίησής μας, η συμμετοχή μας και φέτος, ως η μοναδική ελληνική επιχείρηση του χώρου σε μία τόσο μεγάλη παγκόσμια διοργάνωση, αποτελεί άλλο ένα επιτυχημένο βήμα για την ενδυνάμωση δραστηριότητάς μας στον Χρηματοοικονομικό κλάδο παγκοσμίως.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μπορούμε να αξιοποιούμε τη μεγάλη τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία μας στην υλοποίηση μεγάλων τραπεζικών έργων και να αναπτύσσουμε νέα τραπεζικά προϊόντα προς όφελος των πελατών μας παγκοσμίως.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v