Κου-Κου: Συμφωνία με το 81% των πιστωτών

Κοντά στη θετική έκβαση της αίτησης συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της βρίσκεται η αλυσίδα Κου-Κου, η οποία τον Ιανουάριο είχε προσφύγει στο άρθρο 99. Συμφωνία με το 81% των πιστωτών της.

Κου-Κου: Συμφωνία με το 81% των πιστωτών
Κοντά στη θετική έκβαση της αίτησης συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της βρίσκεται η αλυσίδα Κου-Κου, η οποία τον Ιανουάριο είχε προσφύγει στο άρθρο 99.

Σύμφωνα με τον κ. Όθωνα Πυλαρινό, βασικό μέτοχο και διευθύνοντα σύμβουλο της αλυσίδας παιχνιδιών με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ήδη έχει υπάρξει συμφωνία με το 81% των πιστωτών της, στους οποίους περιλαμβάνονται τόσο τράπεζες όσο και εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και εργαζόμενοι.

Η παραπάνω εξέλιξη οδήγησε σε αίτημα εξέτασης του φακέλου της εταιρίας από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται να συζητηθεί σύντομα.

Σύμφωνα με τον κ. Πυλαρινό, κατά μέσο όρο οι απαιτήσεις των πιστωτών που περιλαμβάνονται στο ανωτέρω ποσοστό του 81% έχουν περικοπεί κατά 18%, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της αλυσίδας έχουν υποχωρήσει στα 37,5 εκατ. ευρώ σήμερα, από 42 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2010, και μετά την ολοκλήρωση της αίτησης συνδιαλλαγής αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω στα 32 εκατ. ευρώ.

Πέραν των διαπραγματεύσεων για τη ρύθμιση των χρεών της επιχείρησης, οι προσπάθειες της διοίκησης στρέφονται στην επανάκτηση της εμπορικής και επιχειρηματικής αξιοπιστίας της, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Πυλαρινό, «δεν αρκεί η ρύθμιση χρεών για να εξυγιανθεί η επιχείρηση».

Ήδη έχουν κλείσει 8 περιφερειακά καταστήματα της αλυσίδας που δεν απέδιδαν (μειώνοντας το συνολικό δίκτυο στα 36 σημεία), ενώ έχουν υπάρξει περικοπές σε κάθε γραμμή κόστους.

Παράλληλα, η εταιρία διαπραγματεύεται με τις τράπεζες, ώστε να υπάρξει δυνατότητα νέας κεφαλαιακής ενίσχυσης με τη μορφή δανεισμού κεφαλαίων κίνησης, αλλά και επαναπροσέγγιση με σημαντικούς προμηθευτές.

Για παράδειγμα, η Κου-Κου συζητά με την Κλουκίνας - Λάππας (η οποία συμπεριλαμβάνεται στους πιστωτές που συναινούν στο αίτημα συνδιαλλαγής) για την επανέναρξη των εμπορικών τους συναλλαγών.

Σημειώνεται ότι τα είδη Mothercare που αντιπροσωπεύει η Κλουκίνας - Λάππας αποτελούσαν έως το 2010 το 15% του τζίρου της εμπορικής αλυσίδας Κου-Κου.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις, το 2011 υπέστησαν σοβαρή κάμψη κατά 45%, η οποία ωστόσο είναι σημαντικά μικρότερη εάν υπολογιστούν η επίπτωση από τη διακοπή εμπορίας των Mothercare αλλά και το κλείσιμο των 8 καταστημάτων.

Σημειώνεται ότι στο πεδίο της αναδιάρθρωσης δεν έχει ακόμη προχωρήσει η αύξηση κεφαλαίου κατά 3 εκατ. ευρώ που προγραμμάτιζε η Κου-Κου με συμμετοχή των παλαιών μετόχων.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Κου-Κου ποσοστό 75% ελέγχει η οικογένεια Πυλαρινού, ενώ ως μέτοχοι μειοψηφίας εμφανίζονται τα venture capital Vectis και Novel αλλά και η EFG Telesis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v