Αναλαμβάνει έργο οδοποιίας στη Βουλγαρία η Άκτωρ

Νικήτρια του διαγωνισμού για την κατασκευή τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, που θα συνδέσει τη  Σόφια, με τα ελληνικά σύνορα (στη θέση του σημερινού Ε79) αναδείχθηκε η ελληνική εταιρεία «Άκτωρ».

Αναλαμβάνει έργο οδοποιίας στη Βουλγαρία η Άκτωρ
Νικήτρια του διαγωνισμού για την κατασκευή τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, που θα συνδέσει, σε μερικά χρόνια, τη βουλγαρική πρωτεύουσα, Σόφια, με τα ελληνικά σύνορα (στη θέση του σημερινού διεθνούς αυτοκινητοδρόμου Ε79) αναδείχθηκε η ελληνική εταιρεία «Άκτωρ», τονίζουν δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται η διαδικασία του ανοίγματος των προσφορών των συνολικά δεκαπέντε υποψηφίων κατασκευαστών -εταιρειών, που συμμετείχαν στη διαδικασία.

"Η ελληνική Άκτωρ θα κατασκευάσει και το τέταρτο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου "Στρούμα (Στρυμόνας)", είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ, υπό τον οποίο η οικονομική εφημερίδα "Παρί" δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ για το άνοιγμα των προσφορών, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού του βουλγαρικού Δημοσίου.

"Η ελληνική εταιρεία Άκτωρ, η οποία κατασκευάζει το τρίτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου 'Τράκια' κέρδισε και τον διαγωνισμό για την κατασκευή του τέταρτου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου 'Στρούμα'. Η Άκτωρ προσέφερε το χαμηλότερο κόστος για την κατασκευή των 15 χιλιομέτρων της εθνικής οδού από την πόλη Σαντάνσκι μέχρι το συνοριακό σταθμό Κούλατα, στα σύνορα με την Ελλάδα. Η προσφορά είναι για 55.980.000 λέβα, που αντιστοιχεί σε 1,908 εκατ. ευρώ ανά χιλιόμετρο", γράφει η οικονομική εφημερίδα της Σόφιας για το θέμα, το οποίο κάλυψαν κι άλλες εφημερίδες.

"Η προσφορά της εταιρείας Άκτωρ συμπίπτει με τις τρέχουσες τιμές, βάσει των οποίων γίνεται η κατασκευή όλων των αυτοκινητοδρόμων, ενώ είναι μέχρι και υψηλότερη από τις κατά μέσο όρο προσφορές για το 1ο τμήμα του 'Στρούμα' και για το 2ο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου 'Μαρίτσα' ", σχολίασε η υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας Λιλιάνα Παυλόβα.

Η ίδια τόνισε πως η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων εταιρειών στη διαδικασία και η "μετάβασή" τους στη φάση του ανοίγματος των προσφορών "δείχνει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, ότι υπάρχει μεγάλη διαφάνεια κι εμπιστοσύνη στο σύστημα που δικαιώνει τις προσπάθειες μας να αποδείξουμε ότι ο αρμόδιος δημόσιος οργανισμός της Βουλγαρίας είναι διαφανής και επαγγελματικός θεσμός, με πολύ σαφείς κανόνες εργασίας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v