Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Στις 24/10 η Γένικη Συνέλευση

Την έγκριση του σχεδίου συγχώνευσης με απορρόφηση της Eurobank καλείται να αποφασίσει μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank, στις 24 Οκτωβρίου 2011.

Alpha Bank: Στις 24/10 η Γένικη Συνέλευση
Την έγκριση του σχεδίου συγχώνευσης με απορρόφηση της Eurobank καλείται να αποφασίσει μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank, στις 24 Οκτωβρίου 2011.

Αναλυτικά στα θέματα ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται:
 
*Τροποποίηση της, από 15ης Ιουλίου 2011, αποφάσεως της 2ας Επαναληπτικής Γενικής Συνελεύσεως της Τραπέζης, υπό θέμα 6ο, διά της αναστολής ισχύος της περί αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου αποφάσεως αυτής, και διά μεταθέσεως του χρόνου ισχύος της (συνακολούθου) προτάσεως τροποποιήσεως του άρθρου 5 του Καταστατικού της. 

* Έγκριση του Σχεδίου Συμβάσεως, και της Πράξεως, Συγχωνεύσεως, της Τραπέζης δι’ Απορροφήσεως της Τραπέζης EFG Eurobank Ergasias Α.Ε., μετ’ ακρόαση του Ισολογισμού Συγχωνεύσεως, των οικείων Εκθέσεων, πιστοποιητικών και εγγράφων, ως και χορήγηση εξουσίας για την υπογραφή της Συμβολαιογραφικής Πράξεως Συγχωνεύσεως και τη διενέργεια λοιπών πράξεων και δικαιοπραξιών.

Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ως και των πληρεξουσίων, εντολοδόχων και υποκατάστατων, της Τραπέζης, καθώς και της οικείας ελεγκτικής εταιρίας, από κάθε ευθύνη για την προπαρασκευή και διενέργεια της συγχωνεύσεως. 

* Ταυτόχρονη και εκ παραλλήλου:

(Α) Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τραπέζης κατά το ποσό του εισφερομένου, λόγω συγχωνεύσεως αυτής δι’ απορροφήσεως της Τραπέζης EFG Eurobank Ergasias Α.Ε., μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας,

(Β) Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τραπέζης κατά το ποσό της συνολικής ονομαστικής αξίας των κοινών μετοχών κυριότητος της τελευταίας και εκδόσεως της Τραπέζης EFG Eurobank Ergasias Α.Ε., οι οποίες κατ’ άρθρο 75 παρ. 4 κ.ν. 2190/1920, ακυρώνονται και δεν ανταλλάσσονται με νέες (κοινές) μετοχές της Τραπέζης,

και, έτι περαιτέρω,

(Γ) Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τραπέζης, διά κεφαλαιοποιήσεως τμήματος του λογαριασμού αυτής “διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο”, προς τον σκοπό στρογγυλοποιήσεως, στα πλαίσια της συγχωνεύσεως, της ονομαστικής αξίας των κοινών μετοχών της Τραπέζης.

Έκδοση και διανομή, κατά την εγκριθείσα σχέση ανταλλαγής, νέων:

(i) κοινών, ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, αΰλων μετοχών, και
(ii) προνομιούχων, ονομαστικών, άνευ δικαιώματος ψήφου, έγχαρτων και εξαγορασίμων μετοχών του άρθρου 1 ν. 3723/2008,
νέας ονομαστικής αξίας, μετ’ αντιστοίχου τροποποιήσεως του άρθρου 5 του Καταστατικού της Τραπέζης. 

* Τροποποίηση τoυ άρθρου 1 του Καταστατικού της Τραπέζης (μεταβολή επωνυμίας και διακριτικού τίτλου). 

* Τροποποίηση της αποφάσεως της, από 15ης Ιουλίου 2011, 2ας Επαναληπτικής Γενικής Συνελεύσεως της Τραπέζης, υπό θέμα 7ο, περί των όρων εκδόσεως μετατρεψίμου (σε κοινές μετοχές) ομολογιακού δανείου της Τραπέζης. Κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών Mετόχων και παροχή των οικείων εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης. 

* Ταυτόχρονη και εκ παραλλήλου:

(Α) Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τραπέζης, διά κεφαλαιοποιήσεως τμήματος του λογαριασμού αυτής “διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο”, προς τον σκοπό σχηματισμού ακεραίας σχέσεως αντικαταστάσεως των παλαιάς ονομαστικής αξίας, προς νέας ονομαστικής αξίας, κοινές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές λόγω συνενώσεως αυτών (υπό σκέλος (Β), κατωτέρω),

(Β) Αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης κοινής μετά δικαιώματος ψήφου μετοχής εκδόσεως της Τραπέζης (ως αυτή θα διαμορφωθεί μετά την, κατά νόμο, ολοκλήρωση της συγχωνεύσεως), διά μειώσεως του αριθμού αυτών, λόγω συνενώσεως (reverse split),

(Γ) Μετά, ή άνευ, προηγουμένης αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου διά μεταβολής της ονομαστικής αξίας των κοινών μετοχών (ως αυτή διεμορφώθη υπό σκέλος Β), συνεπεία κεφαλαιοποιήσεως τμήματος του ειδικού αποθεματικού του άρθρου 4 παρ. 4α κ.ν. 2190/1920,
μείωση του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Τραπέζης σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 4α κ.ν. 2190/1920, διά μειώσεως της ονομαστικής αξίας των κοινών μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών (ως αυτή θα διαμορφωθεί μετά την, κατά τα ανωτέρω, αύξηση της ονομαστικής αξίας αυτών λόγω συνενώσεως ή/και τυχόν κεφαλαιοποιήσεως του ειδικού αποθεματικού του άρθρου 4 παρ. 4α κ.ν. 2190/1920), και πίστωση του ποσού της διαφοράς στον ειδικό λογαριασμό του αυτού άρθρου.

Σε περίπτωση που, κατά την αρχική συνεδρίαση της Γενικής Συνελεύσεως δεν επιτευχθεί η εκ του Νόμου απαρτία για τη λήψη αποφάσεως σε οποιοδήποτε θέμα της Ημερησίας Διατάξεως, θα συνέλθει Πρώτη Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 4 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 και, επί μη επιτεύξεως κατ’ αυτήν απαρτίας, Δεύτερη Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη 15 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v