Bayer: Ζητά εξόφληση φαρμάκων τοις μετρητοίς

Τοις μετρητοίς εξόφληση στα τιμολόγιά της απαιτεί πλέον η ελληνική θυγατρική της γερμανικής πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας Bayer, σύμφωνα με σχετική επιστολή που απέστειλε στις 7 Οκτωβρίου.

Bayer: Ζητά εξόφληση φαρμάκων τοις μετρητοίς
Τοις μετρητοίς εξόφληση στα τιμολόγιά της απαιτεί πλέον η ελληνική θυγατρική της γερμανικής πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας Bayer, σύμφωνα με σχετική επιστολή που απέστειλε στις 7 Οκτωβρίου προς τις φαρμακαποθήκες και τους φαρμακευτικούς συνεταιρισμούς.

Σύμφωνα με την επιστολή η οποία έχει μεταφερθεί από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθηνών και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, o όμιλος ενημερώνει ότι η εξόφληση αγορών των φαρμακαποθηκών και των συνεταιρισμών προς την εταιρία θα γίνεται μετρητοίς κατά την παράδοση των εμπορευμάτων (μετρητά ή επιταγή ημέρας, ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό την προηγούμενη μέρα της παράδοσης).

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η Bayer Hellas οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση λόγω αφενός των διαρκώς μεταβαλλόμενων οικονομικών συνθηκών στη χώρα μας και αφετέρου της άρνησης των Εταιριών Ασφαλείας Πιστώσεων να καλύψουν τους πελάτες της στην ελληνική αγορά.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται να καταργήσει εμπορικές πρακτικές ετών και να προακλέσει πρόβλημα τροφοδοσίας σε φάρμακα εφόσον δεν υπάρχει η απαραίτητη ρευστότητα για εξόφληση τοις μετρητοίς. Παράλληλα, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, σηματοδοτεί την πλήρη κατάρρευση της εμπορικής πίστης ακόμη και στον ευαίσθητο χώρο του φαρμάκου.

Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι η απαίτηση της Bayer είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί καθώς οι φαρμακαποθήκες προσφέρουν πίστωση στα φαρμακεία και εκείνα με τη σειρά τους στα ασφαλιστικά ταμεία. Σημειώνουν, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε συνέχεια εκείνης από την ελβετική Roche να πάψει να δίνει φάρμακα στα νοσοκομεία αλλά και να αποσυρθεί από την ελληνική αγορά έως τις αρχές του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v