SCA: Αντιστάσεις στην κρίση

Αντιστάσεις σε μια πτωτική αγορά εμφανίζει η SCA Hygiene Products γνωστή στην ελληνική αγορά με τα brand Zewa, Tena, Libero Libresse.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
SCA: Αντιστάσεις στην κρίση
Αντιστάσεις σε μια πτωτική αγορά εμφανίζει η SCA Hygiene Products γνωστή στην ελληνική αγορά με τα brand Zewa, Tena, Libero Libresse.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη στιγμή που η συνολική αγορά προϊόντων προσωπικής υγιεινής η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 600 εκατ. ευρώ καταγράφει πτώση της τάξεως του 8%, η SCAHygiene Products, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Ιωάννης – Χρήστος Κοττεάκος, συνεχίζει να εμφανίζει αύξηση έστω και οριακή της τάξεως του 1-2% στα μεγέθη της, ενώ πέρυσι η ανάπτυξη που κατέγραψε άγγιξε μικρό μεν αλλά διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης δε.

Συγκεκριμένα πέρυσι η SCA εμφάνισε κύκλο εργασιών 80 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, ενώ σε επίπεδο ομίλου έφτασε τα 12 δισ. με τα κέρδη προ φόρων το 1 δισ. ευρώ.

Για την τρέχουσα χρονιά, η διοίκηση της εταιρείας εστιάζει στην αύξηση του μεριδίου της στην ελληνική αγορά, μέσω παροχών και εκπτώσεων.

Σε ότι αφορά τα μερίδια αγορά στην ελληνική αγορά η SCA Hygiene Products, κατέχει την πρωτιά στην κατηγορία της ακράτειας (ΤΕΝΑ) με μερίδιο αγοράς 65%, τη δεύτερη θέση στις βρεφικές πάνες (Libero) με μερίδιο αγοράς 20% και πραγματοποιεί το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων με 56% μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των χαρτομάντηλων (Zewa).

Παράλληλα η εταιρεία δίνει έμφαση στον τομέα των εξαγωγών σε χώρες όπως η Κύπρος και στα Βαλκάνια.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια επίσκεψης εκπροσώπων του Τύπου, σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια που διαθέτει η εταιρεία, στο Mannheim της Γερμανίας. Η συγκεκριμένη μονάδα καλύπτει έκταση 1 εκατ. τ.μ. και παράγει ημερησίως: 2,4 εκατ. ρολά χαρτιού υγείας, 1,3 εκατ. ρολά χαρτιού κουζίνας, 4 εκατ. πακέτα χαρτομάντηλων, με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής να αφορά προϊόντα private label.

Σημειώνεται ότι η μητρική εταιρεία ιδρύθηκε το 1929 στη Σουηδία, με την παρουσία της στην Ελλάδα να ξεκινάει το 1973 με την επωνυμία "Αυλών Ιντερνάσιοναλ Α.Ε", η οποία και εξαγοράσθηκε το 1989 από τη σουηδική εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v