Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται το επενδυτικό πρόγραμμα της Μινέρβα

Η Μινέρβα συνεχίζει και εντείνει την επενδυτική της δράση και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα, που χαρακτηρίζεται και από συγκράτηση επιχειρηματικών σχεδίων.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Συνεχίζεται το επενδυτικό πρόγραμμα της Μινέρβα
Η εταιρία τροφίμων Μινέρβα συνεχίζει και εντείνει την επενδυτική της δράση, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για συνεχή επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ευρύτερη αγορά τροφίμων, και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα, που χαρακτηρίζεται και από συγκράτηση επιχειρηματικών σχεδίων.

Κατά την οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Μαΐου 2011 (1η Ιουνίου 2010 – 31 Μαΐου 2011), η εταιρία παρουσίασε αύξηση πωλήσεων αλλά περιορισμό των αποτελεσμάτων, εξέλιξη όμως που κρίνεται ικανοποιητική, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της ελληνικής αγοράς και της συγκράτησης της κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 4,5% περίπου, ξεπερνώντας τα 81 εκατ. ευρώ έναντι των 77,4 της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αύξηση που προήλθε από όλες σχεδόν τις κατηγορίες προιόντων και κυρίως από τα τυροκομικά και τα βιολογικά προιόντα.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων περιορίσθηκαν στα 1,3 εκατ. ευρώ, έχοντας επηρεαστεί από τρεις βασικούς παράγοντες, το γενικότερο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον που φέρνει ανακατατάξεις στην αγορά, την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και τις πολιτικές μειώσεως των τιμών προς όφελος του καταναλωτή.

Οι επενδύσεις της εταιρίας στη διάρκεια του έτους, τόσο σε παραγωγικές εγκαταστάσεις όσο και στην προώθηση προϊόντων, και ξεπέρασαν συνολικά τα 3 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου, οι συνολικές επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν ανήλθαν σε 1 εκατ. ευρώ, με πρωταρχικό στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και βελτίωση του κόστους παραγωγής, την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων καθώς και την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Παράλληλα, συνεχίζεται το πενταετές επενδυτικό πλάνο της τυροκομικής μονάδας των Ιωαννίνων και της μονάδας συλλογής γάλακτος στην Ανδραβίδα Ηλείας, συνολικού ύψους 3,4 εκατ. ευρώ, αποσκοπώντας στον πλήρη εκσυγχρονισμό των μονάδων για την βελτίωση της παραγωγικότητας, τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη διασφάλιση της ποιότητας και την ανάπτυξη νέων πρωτοποριακών προϊόντων.

Οι παραπάνω επενδύσεις υποστηρίζουν και την επέκταση της Μινέρβα στην κατηγορία των προϊόντων βιολογικής γεωργίας, μια ολοκληρωμένη σειρά που ήρθε να καλύψει την ανάγκη του έλληνα καταναλωτή για ποιοτικά, πιστοποιημένα προϊόντα με την υπογραφή μιας μεγάλης βιομηχανίας τροφίμων.

Η σειρά αποτελείται από 13 κωδικούς συνολικά, όπου περιλαμβάνονται τυροκομικά (φέτα και κατσικίσιο τυρί σε συσκευασία, και αγελαδικό και πρόβειο τυρί σε φέτες), βούτυρο και μαργαρίνη με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, ελαιόλαδο και προϊόντα ελιάς (ελιές και πάστα ελιάς), όλα κάτω από το brand Χωριό.

Έμφαση δίνεται, επίσης, στην κατηγορία των τυροκομικών προϊόντων, καθώς η εταιρία στοχεύει στη συνεχή διεύρυνση της γκάμας, με προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτό, λανσαρίστηκε στην αγορά το Χωριό ελαφρύ, ένα λευκό τυρί από 100% αιγοπρόβειο γάλα με μόλις 11% λιπαρά, καθώς και το νέο καινοτομικό λειτουργικό προϊόν Benecol Λευκό από 100% αιγοπρόβειο γάλα και φυτικές στανόλες που μειώνουν κλινικά αποδεδειγμένα τη χοληστερόλη έως και 10%.

Στόχος της εταιρίας είναι, πέραν της ελληνικής αγοράς, και η ενίσχυση της εικόνας των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό. Ήδη, στον τομέα του ελαιολάδου, η Μινέρβα κατέχει την πρώτη θέση σε εξαγωγική δραστηριότητα, καθώς προμηθεύει με ελληνικό ελαιόλαδο 35 χώρες, από την Κεντρική Αμερική και την Βόρεια Ευρώπη έως την Ασία και την αγορά της Αυστραλίας.

Τα νέα προϊόντα, τυρί, βούτυρο, βιολογικά προϊόντα, θα βελτιώσουν το εξαγωγικό καλάθι της εταιρίας, με στόχο οι εξαγωγές να ανέλθουν στα επόμενα χρόνια στο 15% του συνολικού κύκλου εργασιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο