ΤΤ: Διευκρινίσεις για συγχώνευση με την T BANK

Στις δύο γενικές συνελεύσεις του ΤΤ και της Τ ΒΑΝΚ δεν συζητήθηκε το θέμα της επικείμενης συγχώνευσης των δύο τραπεζών, τόνισε η διοίκηση του ΤΤ, κατόπιν ερωτήματος της Ε.Κ., εξ αφορμής χθεσινού δημοσιεύματος στον τύπο.

ΤΤ: Διευκρινίσεις για συγχώνευση με την T BANK
Στις δύο γενικές συνελεύσεις του ΤΤ και της Τ ΒΑΝΚ δεν συζητήθηκε το θέμα της επικείμενης συγχώνευσης των δύο τραπεζών, τόνισε η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (επιστολή 4771/20.10.2011), εξ αφορμής χθεσινού δημοσιεύματος στον έντυπο τύπο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ορθής και έγκαιρης ενημέρωσης των μετόχων, του επενδυτικού κοινού, εξ αφορμής χθεσινού δημοσιεύματος στον έντυπο τύπο, γνωστοποιείται ότι πρόκειται για δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες η Διοίκηση κατά πάγια τακτική δεν σχολιάζει.

Εν προκειμένω και σε σχέση με το δημοσίευμα, σημειώνεται ότι η οριστική απόφαση υλοποίησης της σκοπούμενης συγχώνευσης της Τράπεζας, με απορρόφηση της T Bank Α.Τ.Ε., ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην αρμοδιότητα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η οποία κατά τις δυο προηγούμενες συνεδριάσεις της δεν συζήτησε και δεν έλαβε αποφάσεις επί των σχετικών θεμάτων, λόγω μη επίτευξης της κατά νόμο (αρ. 29, κ.ν. 2190/1920) απαιτούμενης απαρτίας, όπως προκύπτει και από τις εταιρικές ανακοινώσεις (30/9/2011 & 11/10/2011).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v