ΤΤ: Αναβολή στη λήψη αποφάσεων για T Bank στη ΓΣ

Στην αναβολή λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων που μεταξύ άλλων αφορά και την έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης-απορρόφησης της T BANK προχώρησε σήμερα η Γενική Συνέλευση του ΤΤ.

ΤΤ: Αναβολή στη λήψη αποφάσεων για T Bank στη ΓΣ
Στην αναβολή λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων που μεταξύ άλλων αφορά και την έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης-απορρόφησης της T BANK, προχώρησε σήμερα η Γενική Συνέλευση του ΤΤ.

Αναλυτικά στη Γενική Συνέλευση νομίμως παρέστησαν, αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου, μέτοχοι εκπροσωπούντες 101.141.104 κοινές μετοχές και αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου, επί συνόλου 284.465.964 κοινών μετοχών και αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου, ήτοι ποσοστό 35,55%, επί του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, συγκεντρώνοντας την απαιτούμενη εκ του νόμου απαρτία.

I. Η Γενική Συνέλευση, στο πλαίσιο του 6ου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης, επικύρωσε την από 22ας Ιουνίου 2011 εκλογή του κ. Βαρσάμη Χρήστου (Μη Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ.) ως νέου Μέλους της Επιτροπής Ελέγχου και τον ορισμό του κ. Σιαμίδη Μιχαήλ, (Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ.), ως Πρόεδρου της Επιτροπής Ελέγχου, σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών.

Επιπλέον μετά από αίτηση μετόχου, αναβλήθηκε υποχρεωτικά η λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων 1ο έως 5ο και 7ο της Ημερήσιας Διάταξης, ενώ ως ημερομηνία συνέχισης της συνεδρίασης ορίστηκε η 22α Νοεμβρίου 2011, ημέρα Τρίτη, την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος:

1. Έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, για τη συγχώνευση της Τράπεζας με την Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία με την επωνυμία «Της ΒΑΝΚ Α.Τ.Ε.», δισ απορροφήσεως της τελευταίας από την Τράπεζα.

2. Αύξηση του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας (Απορροφούσας) κατά 58.737.719,96 ευρώ, συνεπεία α) της συγχωνεύσεως, κατά ποσό ίσο με το μετοχικό κεφάλαιο της Απορροφούμενης (T Bank), ήτοι κατά 58.251.414 ευρώ, μετά την αφαίρεση του ποσού που αντιστοιχεί στην ονομαστική αξία των μετοχών της Απορροφούμενης (T Bank) που ανήκουν στην Τράπεζα (Απορροφούσα) και

β) της κεφαλαιοποιήσεως μέρους του υφιστάμενου αποθεματικού υπέρ το άρτιο, της Τράπεζας, ποσού 486.305,96 ευρώ, για λόγους στρογγυλοποίησης, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 3,70 ευρώ σε 3,88 ευρώ εκάστη και έκδοση 1.941.713 νέων, κοινών, ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών, οι οποίες θα διατεθούν της μετόχους της Απορροφώμενης (T Bank), με βάση την προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής των μετοχών.

3. Τροποποίηση των άρθρων 6 (περί Μετοχικού Κεφαλαίου) και 7 (περί Μετοχών) του Καταστατικού της Τράπεζας, συνεπεία των ανωτέρω, και διαμόρφωσή του σε ενιαίο κείμενο.

4. Παροχή εξουσιοδότησης της Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, για την υπογραφή της Συμβολαιογραφικής Πράξης της Συγχώνευσης και τη ρύθμιση κάθε σχετικού διαδικαστικού θέματος για την ολοκλήρωσή της και την υλοποίηση των αποφάσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων.

5. Παροχή εξουσιοδότησης της το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας για τη ρύθμιση κάθε θέματος που σχετίζεται με την έκδοση των νέων μετοχών, περιλαμβανομένης και της τακτοποίησης των κλασματικών δικαιωμάτων που τυχόν προκύψουν από την ανωτέρω αύξηση.

7. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων από τη Γενική Συνέλευση για τη συμμετοχή της Τράπεζας στο Πρόγραμμα εθελοντικής συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (Private Sector Involvement – PSI) στην ανταλλαγή ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων.

Επιπλέον η Τ ΒΑΝΚ, ανακοίνωσε στα πλαίσια της ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού ότι, κατόπιν αιτήματος μετόχου που κατέχει το 24,1% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας και κάνοντας χρήση της ευχέρειας που παρέχει ο Νόμος για την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης, η Β΄ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τ ΒΑΝΚ αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί την 22η Νοεμβρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 5 μ.μ. στον ίδιο χώρο, ξενοδοχείο Titania, επί της οδού Πανεπιστημίου, αρ. 52, Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v