Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική αύξηση παραγωγής για την Chartis Ελλάς

Αύξηση 10,7% στην παραγωγή ασφαλίστρων που διαμορφώθηκε στα 84,2 εκατ., με αύξηση τόσο στις επιχειρηματικές όσο και στις προσωπικές ασφαλίσεις, σημείωσε η Chartis Ελλάς στο εννεάμηνο 2011.

Σημαντική αύξηση παραγωγής για την Chartis Ελλάς
Στα €84,2 εκατ. ανήλθε η παραγωγή ασφαλίστρων της Chartis Ελλάς στο τέλος του οικονομικού εννεαμήνου (Δεκέμβριος 2010 – Αύγουστος 2011), σημειώνοντας αύξηση 10,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η κερδοφορία, για την ίδια περίοδο, ανήλθε στα €8 εκατ.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν τη δυναμική οργανική ανάπτυξη που συνεχίζει να καταγράφει η Chartis Ελλάς, με τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών και τη συνεχή αναβάθμιση των διαδικασιών που ακολουθούνται, με απώτερο στόχο την άρτια εξυπηρέτηση των πελατών.

Η αύξηση στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων προέρχεται τόσο από τις επιχειρηματικές όσο και από τις προσωπικές ασφαλίσεις. Συγκεκριμένα, τα Business Solutions (επιχειρηματικές ασφαλίσεις) κατέγραψαν 6,1% αύξηση παραγωγής, με τον Κλάδο Χρηματικών Απωλειών (προϊόντα ευθύνης στελεχών & διευθυντών, επαγγελματικής ευθύνης κ.ά.) να σημειώνει τα υψηλότερα ποσοστά.

Αύξηση παραγωγής κατά 12,8%, κατέγραψαν και τα Personal Solutions (προσωπικές ασφαλίσεις), που αποτελούν το 70% του χαρτοφυλακίου, με τον Κλάδο Αυτοκινήτου να συνεχίζει την κερδοφόρο ανάπτυξή του πετυχαίνοντας, για άλλο ένα συνεχόμενο τρίμηνο, διψήφιο ρυθμό αύξησης παραγωγής.

Η θετική πορεία της Εταιρίας αντικατοπτρίζεται και στους επιμέρους τεχνικούς δείκτες, με το δείκτη Ζημιών να κινείται σε επίπεδα χαμηλότερα του 50% των καθαρών δεδουλευμένων ασφαλίστρων, και το δείκτη Γενικών Εξόδων να διαμορφώνεται στο 16%.

Με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των ασφαλιζομένων, η Chartis Ελλάς διενήργησε έρευνα μέτρησης* του βαθμού ικανοποίησης αποζημιωθέντων του κλάδου αυτοκινήτου, ασφαλιζόμενων στην Chartis και τρίτων. Από την έρευνα προέκυψε ότι το 90% των αποζημιωθέντων που συμμετείχαν, έμεινε πολύ ευχαριστημένο από το επίπεδο εξυπηρέτησης που έλαβε, ενώ το 91% δήλωσε ότι θεωρεί δίκαιο το ποσό αποζημίωσης που έλαβε. Επιπλέον το 83% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα σύστηνε ανεπιφύλακτα την Chartis.

Σημειώνεται ότι κατά το πρώτο εννεάμηνο του οικονομικού έτους 2011, η Chartis Ελλάς κατέβαλε συνολικά €34,4 εκατ. για αποζημιώσεις προς ιδιώτες και επιχειρήσεις.

* Hellenic Research, Customer Satisfaction Survey, Ιούνιος 2011

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα, ο κ. Giuseppe Zorgno, Διευθύνων Σύμβουλος της Chartis Ελλάς, σημείωσε τα εξής: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την εικόνα των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου, καθώς σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία συνεχίζουμε να καταγράφουμε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης, επιτυγχάνοντας τους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους που έχουμε θέσει. Είμαστε, επίσης, ικανοποιημένοι που οι προσπάθειές μας αναγνωρίζονται τόσο από τους πελάτες μας όσο και από τρίτους αποζημιωθέντες από την Chartis, μέσα από τα υψηλά ποσοστά ικανοποίησης που κατέδειξε πρόσφατα η έρευνα που πραγματοποιήσαμε. H ισχυρή θέση της Chartis αποτελεί εγγύηση για τους ασφαλισμένους μας και στήριγμα για τους συνεργάτες μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v