Διευκρινίσεις από Ιμπέριο για απαιτήσεις

Διευκρινίσεις αναφορικά με την απαίτηση ύψους 5,8 εκ. ευρώ από την εταιρία THORNBRIDGE και πως αυτή ανήλθε στο συγκεκριμένο ποσό, παρέχει με επιστολή της προ το Χρηματιστήριο Αθηνών η Ιμπέριο.

Διευκρινίσεις από Ιμπέριο για απαιτήσεις
Διευκρινίσεις αναφορικά με την απαίτηση ύψους 5,8 εκ. ευρώ από την εταιρία THORNBRIDGE και πως αυτή ανήλθε στο συγκεκριμένο ποσό, παρέχει με επιστολή της προ το Χρηματιστήριο Αθηνών η Ιμπέριο
 
Αναλυτικότερα, η Ιμπέριο διευκρινίζει τα εξής:

Α) H Ιμπέριο σε εφαρμογή της απόφασης της 13/10/2006 του Διοικητικού Συμβουλίου της παρείχε εγγύηση προς την θυγατρική της ΔΟΜΥΛΙΚΟ ποσού 2.500.000€ για ομολογιακό δάνειο που εκδόθηκε από την τελευταία και καλύφθηκε από την Εθνική Τράπεζα, την οποία και κάλυψε τον Δεκέμβριο του 2009.

Την εν λόγω οφειλή αναγνώρισε η εταιρεία THORNBRIDGE LTD (μέτοχος της ΔΟΜΥΛΙΚΟ) κατά της οποίας η ΙΜΠΕΡΙΟ απέκτησε ισόποση απαίτηση.

Παράλληλα σε εφαρμογή της απόφασης της 15/12/2009 του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας χορήγησε δάνειο 3.300.000€ στην εταιρεία THORNBRIDGE LTD το οποίο μαζί με την αναγνώριση της οφειλής των 2.500.000€ ανέβασε το σύνολο της απαίτησης προς την εταιρεία THORNBRIDGE LTD στα 5.800.000€.

Β) Κατά την χορήγηση του δανείου των 3.300.00€ καθώς και για την αναγνώριση της οφειλής από την εταιρεία THORNBRIDGE LTD δεν είχαν δοθεί εμπράγματες ή άλλες εξασφαλίσεις.

Γ) Η εταιρεία ΔΟΜΥΛΙΚΟ υπήρξε θυγατρική της ΙΜΠΕΡΙΟ.

Η εταιρεία THORNBRIDGE LTD ήταν και είναι μέτοχος της ΔΟΜΥΛΙΚΟ.

Πέραν των ανωτέρω δεν υπάρχει ή υπήρξε μετοχική ή οποιαδήποτε άλλη συμβατική ή μη σχέση μεταξύ των εταιρειών ΔΟΜΥΛΙΚΟ και THORNBRIDGE LTD με την ΙΜΠΕΡΙΟ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v