Forthnet: Απόφαση για ματαίωση της ΓΣ

Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την ματαίωση της Γενικής Συνέλευσης ανακοίνωσε σήμερα η Forthnet με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων και της εταιρείας.

Forthnet: Απόφαση για ματαίωση της ΓΣ
Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την ματαίωση της Γενικής Συνέλευσης ανακοίνωσε σήμερα η Forthnet με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων και της εταιρείας.

Αναλυτικότερα, η Forthnet σε συνέχεια της από 26.10.2011 ανακοίνωσής της για την ματαίωση της συγκληθείσας για την 27.10.2011 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και την σύγκληση νέας για την 15-12-2011, διευκρινίζει προς το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε την ανωτέρω απόφαση με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων και της Εταιρείας.

Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την χώρα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αφού αξιολόγησαν τις εξαιρετικά δυσμενείς εξελίξεις στο μακροοικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας και την μεταβλητότητα που γεννά η αβεβαιότητα που περιβάλλει τις αποφάσεις στην ζώνη του Ευρώ, έκριναν ότι μία σχετική χρονική απόσταση από τις τρέχουσες, αβέβαιες, εξελίξεις, θα δημιουργούσε καλύτερη δυνατότητα πρόβλεψης των υφιστάμενων προοπτικών και θα βοηθούσε μια επιτυχημένη κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Η ατυχής χρονικά σύμπτωση της συγκληθείσας Γενικής Συνέλευσης, με την πλέον αβέβαιη και κρίσιμη για την χώρα περίοδο, δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο το Διοικητικό Συμβούλιο, στην ευθύνη και μέριμνα του οποίου εναπόκειται η διοργάνωση μίας επιτυχημένης έκδοσης.

Διατηρώντας πλέον ικανή απόσταση από τα πρόσφατα γεγονότα και εν αναμονή των εξελίξεων που θα επακολουθήσουν των κρίσιμων αποφάσεων της προηγούμενης εβδομάδας, οι οποίες προσδοκούμε ότι θα οδηγήσουν σε ουσιαστική εξομάλυνση της χρηματοπιστωτικής έντασης, η για την νέα ημερομηνία συγκληθείσα Γενική Συνέλευση μπορεί να επιτελέσει τον σκοπό της.

Η αναγκαία χρονική μετατόπιση της ημερομηνίας πραγματοποίησης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ενδέχεται να οδηγήσει σε απόκλιση ορισμένων συμβατικών δεσμεύσεων των Ομολογιακών Δανείων, χωρίς τούτο να διαφαίνεται ότι επηρεάζει την ικανότητα της Eταιρείας να δημιουργεί αξία για τους μετόχους της και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v