Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με σταθερά κέρδη κλείνουν τη χρονιά τα Attica

Με μηδενικό δανεισμό, υψηλή ταμειακή ρευστότητα και σημαντική προ φόρων κερδοφορία της τάξης των 4,5 εκατ.ευρώ, παρά την πίεση στο τζίρο αναμένεται να κλείσει την τρέχουσα χρονιά η εταιρία Αττικά Πολυκαταστήματα.

Με σταθερά κέρδη κλείνουν τη χρονιά τα Attica
Με μηδενικό δανεισμό, υψηλή ταμειακή ρευστότητα και σημαντική προ φόρων κερδοφορία –αντίστοιχη εκείνης του 20110- της τάξης των 4,5 εκατ. ευρώ, παρά την πίεση στο τζίρο αναμένεται να κλείσει την τρέχουσα χρονιά η εταιρία Αττικά Πολυκαταστήματα, (μέλος του ομίλου Folli Follie), σύμφωνα με τους υπολογισμούς της διοίκησης της και τις διαμορφωμένες ενδείξεις του εννεαμήνου.

Ειδικότερα, η εταιρεία, η οποία λειτουργεί δύο πολυκαταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και στο Μαρούσι, αν και δέχεται τις επιπτώσεις της ύφεσης, διατηρεί τις πωλήσεις της σε επίπεδα υψηλότερα του μέσου όρου της αγοράς.

Συγκεκριμένα στο εννεάμηνο του 2011, το πολυκατάστημα του αθηναϊκού κέντρου κατέγραψε πωλήσεις ύψους 57,5 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 13% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ το δεύτερο πολυκατάστημα που λειτουργεί μέσα στο εμπορικό κέντρο Golden Hall παρουσίασε πωλήσεις ύψους 25,7 εκατ. ευρώ, σταθερές σε σχέση με πέρυσι.

Όσον αφορά την κερδοφορία, το μεν Attica του κέντρου εμφάνισε κέρδη προ φόρων ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, το δε Attica στο Μαρούσι παρουσίασε κέρδη 1,15 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την τελική πρόβλεψη στο τέλος του δωδεκαμήνου, το μεν πρώτο θα εμφανίσει κέρδη της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ και το δεύτερο τα 2 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η εταιρεία προχωρά τη νέα επένδυση για τη δημιουργία ενός ακόμη σημείου Attica στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Mediterranean Cosmos, η οποία θα υλοποιηθεί με ίδια κεφάλαια και μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ακολουθώντας το μοντέλο που ήδη έχει υιοθετηθεί για τη δημιουργία των δύο προηγούμενων.

Θα δημιουργηθεί χώρος 3.500 τμ. Ορίζοντας λειτουργία του νέου πολυκαταστήματος είναι το α΄ τρίμηνο του 2011, και πάντως όχι αργότερα από τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v