Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alapis: Διευκρινίσεις για την ΚΠ Μαρινόπουλος

Σε διευκρινίσεις προχώρησε σήμερα η Alapis αναφορικά με την κατάθεση αίτησης υπαγωγής της θυγατρικής εταιρίας ΚΠ Μαρινόπουλος ΑΕ στην διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99.

Alapis: Διευκρινίσεις για την ΚΠ Μαρινόπουλος
Σε διευκρινίσεις προχώρησε σήμερα η Alapis αναφορικά με την κατάθεση αίτησης υπαγωγής της θυγατρικής εταιρίας ΚΠ Μαρινόπουλος ΑΕ στην διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Alapis σε απάντηση της με αριθμό πρωτοκόλλου 26201/07.11.2011 επιστολής του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σχετικά με την κατάθεση αίτησης υπαγωγής της κατά 100% θυγατρικής ΚΠ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ της Εταιρείας, στην διαδικασία εξυγίανσης, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του Ν.4013/2011, γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

Η Εταιρεία αξιολογεί στο τέλος της κάθε περιόδου αναφοράς κατά πόσο υπάρχει αντικειμενική ένδειξη ότι ένα χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο, συνεπώς και οι επενδύσεις σε θυγατρικές που διακρατεί η μητρική, έχει υποστεί απομείωση.

Ένα χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο έχει υποστεί απομείωση αξίας και προκύπτουν ζημίες απομείωσης μόνον όταν υπάρχουν αντικειμενικές ενδείξεις απομείωσης της αξίας του ως αποτέλεσμα ενός ή περισσοτέρων γεγονότων που συνέβησαν μετά την αρχική αναγνώριση του περιουσιακού στοιχείου και εκείνο το ζημιογόνο γεγονός έχει αντίκτυπο στις εκτιμώμενες μελλοντικές ταμειακές ροές του χρηματοοικονομικού περιουσιακού στοιχείου που μπορεί να εκτιμηθεί αξιόπιστα.

Ένα από τα κριτήρια που χρησιμοποιεί η Εταιρεία για να καθορίσει ότι υπάρχει αντικειμενική ένδειξη ότι ένα χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο έχει υποστεί ζημία απομείωσης, περιλαμβάνει την σημαντική οικονομική δυσχέρεια του εκδότη.

Συνεπώς, και κατόπιν της αίτησης υπαγωγής της κατά 100% θυγατρικής ΚΠ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ στην διαδικασία εξυγίανσης όπως προναναφέρεται, η Εταιρεία έχει σαφείς ενδείξεις ότι η επένδυση της στην θυγατρική ΚΠ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ έχει ενδεχομένως υποστεί απομείωση και έχει ήδη ξεκινήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να προσδιορίσει επακριβώς εάν υπάρχει απομείωση και σε ποιό ποσό ανέρχεται.

Σημειώνεται ότι το ποσό της ζημίας απομείωσης υπολογίζεται ως η διαφορά μεταξύ της λογιστικής αξίας της επένδυσης και της παρούσας αξίας των εκτιμώμενων μελλοντικών ταμειακών ροών (εξαιρώντας μελλοντικές πιστωτικές ζημίες που δεν έχουν πραγματοποιηθεί) προεξοφλημένων με το πραγματικό επιτόκιο του χρηματοοικονομικού περιουσιακού στοιχείου.

Η μελέτη ελέγχου απομείωσης, καθότι εμπεριέχει σημαντικές κρίσεις και εκτιμήσεις, στο παρόν στάδιο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί γεγονός που αναμένεται να εκπληρωθεί με την δημοσίευση των ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων της μητρικής εταιρείας για την εννεάμηνη περίοδο που έληξε την 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Επίσης, η Διοίκηση της Εταιρείας, βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης όλων των πιθανών επιπτώσεων που ενδεχομένως θα επιφέρει στην δραστηριότητα και λειτουργία της, η αίτηση υπαγωγής της κατά 100% θυγατρικής ΚΠ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ στην διαδικασία εξυγίανσης.

Η Εταιρεία θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v