3Ε: Συμφωνία με τη Heineken N.V.

Η Coca-Cola 3Ε ανακοινώνει ότι έφτασε σε συμφωνία για την εξαγορά από κοινού με την Heineken N.V. των μετοχών της μειοψηφίας στην κοινοπραξία Pivara Skopje στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

3Ε: Συμφωνία με τη Heineken N.V.
Η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. (Coca-Cola Τρία Έψιλον, Εταιρεία) ανακοινώνει σήμερα ότι έφτασε σε συμφωνία για την εξαγορά, μαζί με την Heineken N.V. (Heineken) του 41,2% των μετοχών της μειοψηφίας στην κοινοπραξία (joint venture) Pivara Skopje στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στα 79,1 εκατ. ευρώ (εξαιρουμένων των εξόδων εξαγοράς) και θα μοιραστεί εξ' ημισείας ανάμεσα στην Coca-Cola Τρία Έψιλον και τη Heineken.

Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών ανταγωνισμού στη ΠΓΔΜ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2012. Μετά την ολοκλήρωση, η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Heineken θα κατέχουν συνολικά το 96,5% των μετοχών της Pivara Skopje.

H Pivara Skopje ιδρύθηκε το 1924. Το 1998 η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Heineken αγόρασαν από κοινού την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας. Σήμερα η Pivara Skopje είναι ο μεγαλύτερος εμφιαλωτής μπύρας και αναψυκτικών στην ΠΓΔΜ και εμφιαλώνει, διανέμει και πωλεί τα προϊόντα τόσο της The Coca-Cola Company, όσο και της Heineken. Η Pivara Skopje θα συνεχίσει να δουλεύει από κοινού τόσο με τις τοπικές εταιρείες διανομής, όσο και τους πελάτες της προκειμένου να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να δημιουργεί αξία για όλους τους εταίρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v