ΜΕΝΤΙΜΕΚ: Στα 7,2 εκατ. ευρώ οι ζημιές 9μήνου

Σε ζημιές 7,2 εκατ. ευρώ (προ έκτακτης ζημίας από απομείωση ομολόγων του δημοσίου)ανήλθαν τα αποτελέσματα μετά φόρων της ΜΕΝΤΙΜΕΚ στο 9μηνο του 2011, έναντι κερδών 1,6 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2010.

ΜΕΝΤΙΜΕΚ: Στα 7,2 εκατ. ευρώ οι ζημιές 9μήνου
Σε ζημιές 7,2 εκατ. ευρώ (προ έκτακτης ζημίας από απομείωση ομολόγων του δημοσίου)ανήλθαν τα αποτελέσματα μετά φόρων της ΜΕΝΤΙΜΕΚ στο 9μηνο του 2011, έναντι κερδών 1,6 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2010.

Αναφορικά με τις προοπτικές της εταιρίας, η διοίκηση επικεντρώνεται στη βελτίωση της ρευστότητας μέσω επαναδιαπραγμάτευσης των όρων υφιστάμενων δανείων και στη διεύρυνση χαρτοφυλακίου με νέα καινοτόμα προϊόντα.

--- Ενέργειες άρσης επιτήρησης

Το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών λαμβάνοντας υπόψη την από 30/04/2010 ανακοίνωση της εταιρίας «FASHION BOX ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» αποφάσισε σύμφωνα με την παρ. 3.1.2.5 περ.(3) του Κανονισμού του Χ.Α., την μεταφορά των μετοχών της στην κατηγορία Επιτήρησης από την Δευτέρα 3 Μαΐου 2010. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η εισηγμένη εταιρία μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της μέχρι σήμερα δραστηριότητάς της στους βασικούς της μετόχους, επρόκειτο να συγχωνευθεί με την εταιρία «Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ABEE» στην οποία έχει συγχωνευθεί η εταιρία «Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Α.Ε.». 

Για την αντιμετώπιση των αιτίων που οδήγησαν στην υπαγωγή της Εταιρίας στην κατηγορία της Επιτήρησης, η Εταιρία, έχει προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

1. Έχει ολοκληρωθεί η απόσχιση του κλάδου εμπορίας ένδυσης υπόδησης και αξεσουάρ της Εταιρίας και εισφοράς του στην κατά 98,82% θυγατρικής της Blue Box Εμπορία Ενδυμάτων ΑΕ, («Blue Box») και πωλήθηκαν οι μετοχές της Blue Box (και κατ' επέκταση του μεγαλύτερου μέρους της μέχρι την 3 Μαΐου 2010 δραστηριότητάς της) στους δύο πρώην βασικούς μετόχους της Εταιρίας, κ. Κωνσταντίνο Τσουβελεκάκη και Storclest holding B.V.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin2. Στις 1.07.2010, η συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ELFE ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" (ELFE Λιπασμάτων), από την Εταιρία, αποφασίστηκε να ανασταλεί για τους λόγους που αφορούν στην ΕΛΦΕ Λιπασμάτων (και παρατίθενται και στο Πληροφοριακό Δελτίο της Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης που διενήργησε η SAPPHIRE LAMDA CAPITAL ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (πρώην SAPPHIRE LAMDA CAPITAL ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ) και εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 22.7.2010).

3. Στις 29.09.2010, η ΙΑΤΡΙΚΑ ΥΛΙΚΑ & ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΕΝΤΙΜΕΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΜΕΝΤΙΜΕΚ), απέκτησε εξωχρηματιστηριακά, 8.293.777 μετοχές, ήτοι ποσοστό 96,51% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας έναντι 1,50 ανά μετοχή και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας αποφάσισε τη συγχώνευση με τη ΜΕΝΤΙΜΕΚ, δια απορρόφησης της τελευταίας, σύμφωνα με τα άρθρα 68-77α του Κ.Ν. 2190/1920 και τα άρθρα 1-5 του Ν. 2166/1993, όπως ισχύουν και με ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού την 30.9.2010.

4. Στις 30.12.2010, ολοκληρώθηκε η συγχώνευση με απορρόφηση της ΜΕΝΤΙΜΕΚ από την Εταιρία με την έκδοση σχετικής εγκριτικής απόφασης του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Η Εταιρία βρίσκεται στην διαδικασία σύνταξης του εντύπου του άρθρου 4 του ν. 3401/2005 που απαιτείται από την νομοθεσία για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας συνεπεία της ως άνω συγχώνευσης.

5. Μετά την ως άνω ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η δραστηριότητα της Εταιρίας συνίσταται ουσιαστικά στη δραστηριότητα της ΜΕΝΤΙΜΕΚ η οποία απορροφήθηκε και ως εκ τούτου η Εταιρία πλέον δραστηριοποιείται στην εμπορία ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και ειδικότερα στην αντιπροσώπευση μεγάλων οίκων του εξωτερικού στον κλάδο των ορθοπεδικών και διαγνωστικών υλικών.

* Αναλυτικά, τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη: "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v