Μπουλούτας: Η ΜPB μπορεί να μείνει ιδιωτική

"Η Marfin Popular Bank έχει όλες τις προϋποθέσεις όχι μόνο να αντιμετωπίσει τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες αλλά και με μια επιτυχή επανακεφαλαιοποίηση να παραμείνει ιδιωτική", τονίζει σε ανακοίνωση ο κ. Μπουλούτας.

Μπουλούτας: Η ΜPB μπορεί να μείνει ιδιωτική
Αιχμές περί ισορροπιών οι οποίες διαμορφώνονται εν μέσω της εν εξελίξει κρίσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο αφήνει με ανακοίνωσή του ο κ. Ευθύμιος Μπουλούτας, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Marfin Popular Bank. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η τράπεζα έχει όλες τις προϋποθέσεις να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και να παραμείνει ιδιωτική.

Η ανακοίνωση του Ευθ. Μπουλούτα

Marfin Popular Bank βρίσκεται αντιμέτωπη με τις προκλήσεις μιας μεγάλης κυπριακής τράπεζας με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα.

Αυτό, σε συνδυασμό με την εν εξελίξει κρίση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, αναμφίβολα έχει καταστήσει ευμετάβλητες τις ισορροπίες μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών. Με γνώμονα τα παραπάνω και τις κατ’ επέκταση συνθήκες άσκησης των καθηκόντων μου, αποφάσισα να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου της Marfin Popular Bank.

Τα τελευταία πέντε έτη, επί της θητείας μου, η Τράπεζα Marfin Popular Bank προχώρησε σε σημαντική διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στους τομείς της λιανικής και εμπορικής τραπεζικής και διείσδυσε σε νέους κερδοφόρους τομείς όπως η επενδυτική τραπεζική, η τραπεζική μεγάλων ιδιωτών και η τραπεζική των διεθνών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, το σύνολο του ενεργητικού της Τράπεζας σημείωσε αύξηση 74% από €22,6 δισ. σε €39,2 δισ., τα έσοδα του Ομίλου υπερδιπλασιάστηκαν σε €1,1 δισ. από €0,5 δισ. το 2006, ενώ αντίστοιχη αύξηση παρουσίασε η προ προβλέψεων κερδοφορία σε €420 εκατ. από €260 εκατ.

Ο Όμιλος διαφοροποιήθηκε γεωγραφικά μέσω εξαγορών στην Ουκρανία, στη Μάλτα και στη Ρωσία, ενώ διεύρυνε ουσιαστικά την παρουσία του στη Ρουμανία, στη Σερβία και στην Ελλάδα. Η τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Φεβρουάριο του 2011 και υπερκαλύφθηκε, θωράκισε κεφαλαιακά τον Όμιλο για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις.

Το 2011 ο Όμιλος της Marfin Popular Bank κατόρθωσε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, καταλαμβάνοντας την 72η θέση, σύμφωνα με το έγκριτο περιοδικό “THE BANKER”, σε κατάταξη με βάση τον δείκτη πρωτοβάθμιων κεφαλαίων (Tier I).

Η Marfin Popular Bank έχει όλες τις προϋποθέσεις όχι μόνο να αντιμετωπίσει τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες αλλά και με μια επιτυχή επανακεφαλαιοποίηση να παραμείνει ιδιωτική και να δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους της.

Ευχαριστώ τους μετόχους για την τιμή που μου έκαναν να μου αναθέσουν αυτά τα καθήκοντα, το Διοικητικό Συμβούλιο που με περιέβαλε με εμπιστοσύνη αλλά και με στήριξε με απόλυτη ομοφωνία των αποφάσεων όλα αυτά τα χρόνια καθώς και όλα τα στελέχη και το προσωπικό της Τράπεζας για τη συνεργασία τους.

Εύχομαι στον αντικαταστάτη μου κ. Χρίστο Στυλιανίδη κάθε επιτυχία".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v