MPB: Ο Μ. Σαρρής νέος πρόεδρος του ΔΣ

Η Marfin Popular Bank ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιό της, στη σημερινή του συνεδρίαση, εξέλεξε ως νέα Μη Εκτελεστικά Μέλη τους κ. Μιχάλη Σαρρή και Κρις Παύλου.

MPB: Ο Μ. Σαρρής νέος πρόεδρος του ΔΣ
Η Marfin Popular Bank ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιό της, στη σημερινή του συνεδρίαση, εξέλεξε ως νέα Μη Εκτελεστικά Μέλη τους κ. Μιχάλη Σαρρή και Κρις Παύλου.

Μετά από πρόταση του Μη Εκτελεστικού Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Μυλωνά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας εξέλεξε τον κ. Μιχάλη Σαρρή ως νέο Μη Εκτελεστικό Πρόεδρο από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Κωνσταντίνο Μυλωνά για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει στον Όμιλο της Marfin Popular Bank.

Η πλήρης σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και των επιτροπών του θα αποφασιστεί σε προσεχή συνεδρία του εντός των επόμενων ημερών.

Μετά από αίτημα του μετόχου Marfin Investment Group Α.Ε. Συμμετοχών, με βάση τον Περί Εταιρειών Νόμο και το Καταστατικό της Τράπεζας, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 8 Φεβρουαρίου 2012 με θέματα: (α) Παύση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και (β) Εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην ίδια Έκτακτη Γενική Συνέλευση το Διοικητικό Συμβούλιο θα υποβάλει και θέματα ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας.


Το βιογραφικό σημείωμα του Μ. Σαρρή

Ο Μιχάλης Σαρρής γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 14/04/1946. Απέκτησε το πτυχίο BSc στα Οικονομικά από το London School of Economics και συνέχισε τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου απέκτησε διδακτορικό στα οικονομικά. Το 1972 προσλήφθηκε στο Τμήμα Ερευνών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Στις αρχές του 1974 προσλήφθηκε στην Τράπεζα Κύπρου για να εργαστεί στον προγραμματισμό και ανάλυση έργων.

Από το 1975, ο Μιχάλης Σαρρής εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, η εργασία του κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στην Αμερική, τη Λατινική Αμερική και Ανατολική Ασία.

Τα καθήκοντά του περιλάμβαναν την επίβλεψη του γενικού σχεδιασμού, τη στρατηγική της Τράπεζας για κάθε χώρα, την παροχή συμβουλών σε θέματα πολιτικής για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την επεξεργασία προγραμμάτων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη οικονομικού διαλόγου μεταξύ της Τράπεζας και των εθνικών αρχών των χωρών που ζητούσαν τη βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στο τέλος του 2004, αφυπηρέτησε από την Παγκόσμια Τράπεζα ως Διευθυντής Τμήματος. Το Σεπτέμβριο του 2005, διορίστηκε Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου υπηρέτησε μέχρι το Μάρτιο του 2008. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, η Κύπρος προετοίμασε και εισήγαγε με επιτυχία το Ευρώ ως εθνικό της νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v