Τρ. Κύπρου: Οι όροι της αύξησης κεφαλαίου

Σε 1 δισ. ευρώ θα ανέλθει η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών με τιμή διάθεσης το 1 ευρώ σε συνδυασμό με εθελοντική ανταλλαγή μετατρέψιμων αξιογράφων.

Τρ. Κύπρου: Οι όροι της αύξησης κεφαλαίου
Σε 1 δισ. ευρώ θα ανέλθει η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών με τιμή διάθεσης το 1 ευρώ σε συνδυασμό με εθελοντική ανταλλαγή μετατρέψιμων αξιογράφων σύμφωνα με την έκθεση του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου

Αναλυτικότερα, η αύξηση  του μετοχικού κεφαλαίου θα περιλαμβάνει  την έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης για άντληση μέχρι €396 εκ. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών είναι €1,00 έκαστη.

Με την υλοποίηση της έκδοσης Δικαιωμάτων Προτίμησης η Τράπεζα θα εκδώσει μέχρι 792,6 εκ. Νέες Μετοχές (μέχρι 396,3 εκ. νέες συνήθεις μετοχές από την άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης και μέχρι 396,3 εκ. Νέες Μετοχές από τη μετέπειτα έκδοση και παραχώρηση Χαριστικών Μετοχών).

Μετά την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης και την έκδοση των νέων μετοχών, θα εκδοθούν και θα παραχωρηθούν Χαριστικές Μετοχές (Bonus Shares) σε αναλογία μίας Χαριστικής Μετοχής για κάθε μία Νέα Μετοχή.

Το Σχέδιο περιλαμβάνει επίσης εθελοντική ανταλλαγή Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου (ΜΑΕΚ) μέσω έκδοσης Υποχρεωτικά Μετατρέψιμων Ομολόγων (ΥΜΟ) ονομαστικής αξίας €1,00 το κάθε ένα μέχρι €600 εκ.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν προορίζονται για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας του Συγκροτήματος και συγκεκριμένα την ενίσχυση των Κυρίων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier 1) του Συγκροτήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v