ΜΕΝΤΙΤΕΚ: Υποχρέωση Δημόσιας Πρότασης στον Bergs

Πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ επέβαλε χθες στον κ. Helgi Thor Bergs η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Υποχρεώση υποβολής Δημόσιας Πρότασης για τον Bergs

ΜΕΝΤΙΤΕΚ: Υποχρέωση Δημόσιας Πρότασης στον Bergs
Πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ επέβαλε χθες στον κ. Helgi Thor Bergs η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διότι, αν και υπερέβη το 1/3 των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης εταιρίας ΜΕΝΤΙΤΕΚ ΑΒΕΕ (πρώην Fashion Box ΕΛΛΑΣ), δεν προέβη -ως όφειλε- σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών της, κατά παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1 του ν. 3461/2006.

Επιπλέον, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να αναστείλει τα δικαιώματα ψήφου του κ. Helgi Thor Bergs στην εταιρία ΜΕΝΤΙΤΕΚ Α.Β.Ε.Ε., κατά το ποσοστό που υπερβαίνει το 1/3 του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας.

Kατά συνέπεια, και όπως ανέφεραν στο Euro2day στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Helgi Thor Bergs δεν διατηρεί πλέον δικαιώματα ψήφου στην ΜΕΝΤΙΤΕΚ ΑΒΕΕ, υπάρχει ωστόσο ακόμα η υποχρέωση από μέρους του να προβεί αμέσως σε Δημόσια Πρόταση για το σύνολο των μετοχών της εταιρίας.

Να σημειωθεί ότι η ΜΕΝΤΙΤΕΚ είναι θυγατρική της First Aid, η οποία μεταβιβάστηκε από τον κ. Ρογκόπουλο στη Mideas Holding λίγες μέρες πριν εκδοθεί το βούλευμα δέσμευσης της κίνησης τραπεζικών και μετοχικών λογαριασμών από το συμβούλιο πλημμελειοδικών. Το θέμα είχε αποκαλύψει το euro2day.gr προ μερικών εβδομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v